Rena förlusten!

Har ni som jag funderat över varför vissa människor är morgonpigga och varför vissa vill börja sin dag med en eftermiddag.
"Långliggarna" har ju aldrig någon förmiddag, och vem vet, dom kanske inte vet att den finns...

Om jag som morgontidig startar min dag vid 0600 och du som vill sova lämnar sängen vid 1200 så har du tappat bort en vecka per månad... eller tre månader om året... eller tjugo år på åttio år.

Vidare så har jag fått alla nyheter före dej. Man skulle kunna påstå att vid åttio års ålder så ligger jag upplysningsmässigt ca tjugo år före... om jag avlyssnar 06-nyheterna vill säga.

Nåväl, den som "sover syndar icke" som det heter, om det nu inte är just syndandet som gör att du sover.
Eller lever du enligt principen att man sliter bara ut "en i taget".

Vidare så brukar ju molnen hopa sig på eftermiddagarna så du får mest skitväder under din levnadsbana.

Själv hör jag till dessa som kommer igång - nån gång - tidigt.

Ha en bra dag och var rädda om varann
/egon


Det regnar idag, men sen så...!

Idag kan man stämma in i sångtexten,  "Raindrops are falling on my head..." eller " Regn faller tyst som tårar...

Undrar just om det bara är vi här i norra europa som  har denna förkärlek till att skaldera om vädret.
Eftersom jag har vistats en del i Thailand så vet jag att ska man få en thaiare att se frågande ut så ska man ställa frågor om väderprognosen eller vilken temperatur som råder.
Undantag gällde på de platser där turister från norra europa vistades, där gällde att man frågade om det regnade. Det räckte inte att man blev blöt av regnet...

Här i Ö Gobdejaur faller regndroppar nu klockan sju på måndagsmorgonen.
Prognosen lovar ju att sedan regnet upphört någon gång under morgondagen så kommer solen att skina närapå i all evighet.
Egentligen så kanske jag välkommnar en regndag lite då och då så man får ett giltigt skäl att vistas i utrymmen UTAN MYGG. Det finns ju saker att syssla med även i dessa utrymmen, montera in en armatur och några meter golvlist bl.a
Om inte detta skulle bli nog så får man väl tvätta av ett par bilar när dom nu i alla fall är lagda i blöt.

Var rädda om varann
/egon

Läst men ej förstått!

Man köper nog det bästa utbudet, om detta finns att tillgå.
Kvalite brukar ju stå sig...
Så brukar det allmänt fungera inom det mesta och förmodligen så lär väl detta gälla även hos Tullen, Polisen och Försvarsmakten när man upphandlar tjänster från FRA.

De flesta vet förmodligen att FRA jobbar på UPPDRAG FRÅN regeringen och olika inhemska myndigheter. Skulle det vara en fördel om man som nu vissa grupper och andra populistiska "föredettingar" kräver att man ska OM MÖJLIGT slopa all bevakning av våra svenska skyddsintressen?  Resultatet om man INTE avlyssnar internettrafik som numera fungerar även via kabel skulle förmodligen ge ett dystert resultat för flertalet samhällsfunktioner.

Att hävda någon kränkning av den personliga integriteten och att det måste vara en brottsmisstanke för att få avlyssna viss interettrafik är ju bara "blaj". Om någon har ihjäl någon så grips ju förhoppningsvis den personen p.g.a brottsmisstanken, MEN BROTTET ÄR JU REDAN BEGÅNGET.
Här vill man FÖRHINDRA BROTT. Om man vill förhindra att brott begås MOT SVERIGE så måste man avlyssna FÖRE BROTTET HAR BEGÅTTS, eller...

Kan ju vara något att tänka på för populistiska folkpartidamer och andra som "läst men ej förstått".

Den avlyssnade trafiken är alltså inte den INHEMSKA utan den UTLANDSGÅENDE, detta som ett klargörande. Man ska även ha klart för sig att FRA har bedrivit avlyssning av  icke-militär utländsk trafik allt sedan andra världskriget.

Personligen så har jag inget emot att man försöker få bukt med de IT-attacker som med jämna intervaller slår mot svenska intressen, bl.a våra bankkonton.
De tunga internationella brottssyndikaten slår ju även mot FRA-motståndarna...

Tilläggas bör att någon integritetskränkande information ALDRIG har läckt ut från FRA,s databaser.

Kolla era bankkonton och var rädda om varann
/egon


Med lätthet!

Jag har gått ner några kilon.

Närmare bestämt tolv sådana... Nästa manöver blir nu att bära omkring på en tolvlitershink, FYLLD så klart. Avsikten är att bära den med sig hela dagen för att sedan ta ställning till om jag vill återfå mina tappade kilon.

Jag har inte bantat om nu någon trodde detta. Nej jag har ändrat på kosten p.g a diabetes. Inga kakor eller andra högst begärliga tilltugg. Jag vill heller inte påstå att jag har kännt någon större saknad efter dessa.
Mera grönfoder och fibrer, men fortfarande tre rejäla mål och därtill TRE MELLANMÅL. Detta för att hålla nivån konstant.
Igår var vi till Moskosel där det finns en distrikts/diabetesskäterska som tog några prover. Mina värden var sådana att man börjar kasta blickarna mot OS i Peking.

Här om dagen rasade jag ner från en stege under de byggnationer som vi just nu bedriver. Inte en skråma - detta därför att jag numer har en kroppshydda som kan sväva på termik och uppvindar... nästan i alla fall.

Surra stegarna och var rädda om varann
/egon

Kött kontra fisk!

Igår hade vi lördag.

Inte ovanligt så brukar min favorithustru Laila plocka fram en köttbit som vi sedan försöker att få iordningställd och tillredd för att väl smaka vid middagen.

När vi sedan igår satt där med ett glas rött , halvvägs genom vår stekta köttbit så sätter Laila ord på det som vi båda förmodligen just då satt och grunnade på.
-Visst är väl fisk väl så gott som kött.

Att nu detta kändes lite aktuellt berodde nog på att vi dagen innan hade ätit en laxöring som vi landat under veckan.
Under den måltiden så var ämnet kött kontra fisk åter på tapeten för den smakade rent ljuvligt. Det var julafton för smaklökarna.
Vår tvåpersoners-allians tog sedermera ett beslut, med stor majoritet, och detta utan att låta det gå på remiss. Fisk VINNER!

Det är en större njutning att ha "genomgått " en fiskmåltid kontra en köttmåltid. Man blir så "däst" av köttmåltiden.
Övermätt kanske är ett mera lämpligt ord...
Så löd  "juryns utslag"!

Det är klart att vi som bara ser en passerande bil per vecka kan få brist på samtalsämnen...
Men vi har ju alltid egna fordon att beskåda om nu detta skulle avhjälpa bristen på samtalsämnen.
Och vem påstår att man måste prata för jämnan...

Ät mera fisk och var rädda om varann
/egon

Gobdes första!

Igår skrev vi historia, IGEN.
Vi börjar nu inse att nästan oavsett vad vi rustar med så skriver vi in oss i Ö Gobdejaures historiebok.

Igår installerade vi en tvättmaskin och körde Gobdes absolut första elektriskt drivna tvättprogram, det kallar jag historia.
Den dagen vi slopar utedasset så kommer nog världspressen att möta upp...
Utedasset är ett "tvåhåls" så vi avser att hålla de exklusiva intevjuerna "in full aktion" så att säga.

Nu avser jag att göra upp en eld i vattenvärmaren, detta mera av tradition än av nödvändighet.

Ha en bra dag och var rädda om varann
/egon


Tack bilprovningen, ni hade fel!

Så var det då dags för ett besök på testbanan hos Svensk Bilprovning.

Att få en expertgenomgång av sitt fordon upplever jag som något synnerligen positivt. Inga verkstäder som vill klå dig på kapitalet. Nej fasta löner och opartiska i sina bedömningar vad gäller bilens trafiksäkerhetsstatus.

Efter att ha avslutat testet skrevs ett testprotokoll ut, inga fel. Men han ville påpeka att ena damasken över drivaxeln på vänster hade fått ett hål som nog snarast borde åtgärdas. Efter en stunds samtal runt orsaken till hålet kom vi fram till att grusvägarna tog hårt på gummibälgen. Min favorithustru Laila var åhörare och vittne till hur samtalet gick. Vi ska beställa tid för ett byte av damasken var slutpoängen.

Något förundrade var vi då vi veckan innan hade bilen inne på en "förebesiktningskontroll" och inget hade sagts om detta.
Ny tid på verkstad och väl där så kunde man konstantera att någon skada på NÅGON DAMASK på NÅGON SIDA inte stod att hitta.

För undertecknad som ju är näst intill ofelbar så  var ju detta att likna vid terrorbombning...
Trots detta så vill jag bara säga  -tack Svensk Bilprovning, ni hade fel om damasken men samtidigt så missade ni ett felaktigt hjullager som skulle ha föranlett ett verkstadsbesök så småningom. Nu är hjullagret bytt tack vare bilprovningen, eller snarare TROTS BILPROVNINGEN.

På dagordningen står att provtvätta i nya tvättmaskinen.
Det regnar i Gobde.
Första kaffehurran är urdrucken.
Laila har vaknat och upvisar ett gott morgonhumör, SOM VANLIGT.                                                                                        

Var rädda om varann
/egon

Skarpa hjärnor...!

Thomas Östros gjorde ett uttalande...

Regeringen har gödslat med skattepengar och försatt riksbanken i ett svårt läge. Detta gör att oljepriset pressas uppåt och hushållen får betala. Bostadskostnaden har nu fördubblats för en del... Har man stora lån så får man ökade kostnader säger han vidare.

Herr Östros vill underlätta för folket gm att höja inkomstskatten och återinföra fastighetsskatten...
Och du Östros -om någon sagt att oljepriset sätts i Rosenbad så bry dig inte, dom bara skojar...

Nåväl, ibland så får man för sig att man skulle ha kunnat bli politiker. Men oftast så kommer man till insikt innan man har fastnat i den villfarelsen.

Ha en bra dag och var rädda om varann
/egon

Svaret var alltid JA!


Vi har under den gångna veckan fått rå om två barnbarn, Ville 9 år och Ida 7 år.

Väderleken har varit omväxlande med ömsom solvarma dagar och ömsom har regnet öst ner. Vi har varit relativt uppfinningsrika för att om möjligt hålla aktivitetsnivån på topp.
Kortspel när hällregnet öst ner och utegrillning när vädret har varit på det "humöret". Ibland har vi har tagit en morgontur på cykel runt sjön.  Vi har brottats med myggor stora som mjölkpallar, vi har jagat brämsar stora som spitfiresflygplan.

Men en sak kunde vi konstantera. Om aktiviteterna började tryta så fanns ALLTID de förlösande orden - ska vi fiska? Svaret var alltid JA. Detta oavsett om vädret var stormigt och regnet öste ner.

Att vi hade en god fiskelycka och att Ville hade ett sprillandes nytt kastspö gjorde inte saken sämre.
Datorförbud har rått under veckan...

Var rädda om varann
/egon

Förundran!

FRA = Försvarets Radioanstalt.

En organisation som har bedrivit verksamhet i otaliga år, man har bl.a signalspanat på staterna i öster, förmodligen med all rätt då man signalspanat på Sverige från dessa stater.

Tiderna förändras, så gör även tekniken. Om internet och terrorhotet funnits med i bilden under kalla krigets dagar så är jag övertygad om att dagens "flumpellar" blivit nedtystade i ett tidigare skede.

Vem kan hysa sån motvilja och rädsla för att delar av tele och internettrafiken ska avläsas, försök med en gissning...
Är detta kanske samma grupper som leder motståndet mot kameraövervakningen på gator och torg...
Man talar om vår integritet, VILKET KRYSTAT DRAVEL.
Att Sverige numer upplevs som en fristat för ljusskygga element kan väl knappast vara en nyhet för någon  medborgare.
Eller är det så att vi helt har "sågat" de organisationer som har föranstaltat om denna åtgärd. Det gäller Rikspolisstyrelsen, Tullen, UD, Underrättelsetjänsten och ytterligare ett antal tunga instanser. De fakto är det ju nu inte så att detta är framtaget av någon liten grupp inom FRA.
Att man sedermera har måst göra vissa justeringar i förslaget är inte på ngt sätt förvånansvärt, betänk vilken rädsla vissa grupper har lyckats frammana hos delar av befolkningen, man har gett sken av att ALL trafik ska kontrolleras.
 Man skulle inte våga uttrycka sig, SKÄRP ER FÖR FAN.
Så är nu inte fallet, MEN VISSA GRUPPER har nog anledning att känna sig påpassade och störda i sin verksamhet.

Om inte kameran varit uppsatt på NK när Anna Lind mördades...
Var tror ni utredningen befunnit sig idag?
När bussbombarna i london greps så kunde man via kamrorna följa dessa från det hus man utgick från fram till sprängningarna. SAMTLIGA GREPS.

Och förresten så har nigerianska prostituerade tagit över gatuprostituonen i Göteborg. Där rök en mängd arbetstillfällen...
Samma sak har skett i Oslo.

Var rädda om varann
/egon


RSS 2.0