Gott slut!


Det är tidig morgon på årets sista dag.
Om två timmar återvänder ljuset till oss här i Roquetas.
Temperaturen kröp under natten ned till endast några futtiga plusgrader.
Dagen kommer ändå att bli tillräckligt varm för nyårsmiddag ute i solen. Förresten så tror jag att vi kommer att vara ganska ensamma om att på nyårsaftonens meny ha grillad älgfilé, åtminstone här i Roquetas de Mar.
I väntan på favorithustruns uppvaknande lyssnar jag på nostalgitrippen ” Da Capo” med Anders Eldeman där just nu spelas ”När ljusen skall tändas därhemma”.

Året som gått kan nog sammanfattas med att det mesta är sig likt…
Jag hade nog tänkt skriva något om korrekta medias trögmagade vinklingar och lågintelligensutspel och våra verklighetsfrånvända yrkespolitiker och deras drömvärld, men eftersom det lär vara bra att avsluta året med positiva tankar så struntar jag i detta.

I stället låter jag tankarna gå till de personer och familjer som drabbats av svårigheter, sjukdom och sorg. Tänk så försumbara vi människor är uti det stora okända…

Gott Nytt År
till er alla och var rädda om varandra.
/egon

 


Gracias, senora!Spanjorerna är ju ett ganska ”trubbigt” folk.

Men, långt ifrån alla, något jag och favorithustrun fick ännu ett belägg för under gårdagens straffrunda.
Under rundan kom vi att passera några tomatodlingar.
Vid en av dessa odlingar var en spansk senora i färd med att plocka tomater. Jag dristade mig till att gå fram och berömma hennes fina tomater, jag dristade mig även till att fråga om jag fick ta en bild av henne i arbete… hon svarade ”si senor” och gav undertecknad ett varmt leende. Nåväl vad annat kunde senoran göra då en stilig, reslig och välbyggd obygdens son visade detta ohämmade intresse som näst intill gränsade till en flirt.

Vi tackade senoran och gick vidare. Efter några meter ropade hon fast oss, dock inte för att beslagta kameran som var min första tanke utan för att få överräcka en påse underbara nyplockade tomater, tretton stycken till antalet.
När vi ledsnar på tomater kommer rundan att förläggas genom andra odlingar.
Variation är ju viktig…

Var rädda om varann.
/egon


Mullorna har tänkt till!


Iran visar nu att man visst kan om man vill...

Mullorna har nu plockat fram sin allra medmänskligaste sida och beslutat att Sakineh slipper att stenas för den påstådda otroheten och den påstådda medhjälpen i mordet på sin man.
Men detta först efter starka påtryckningar från omvärden.
De rättsvårdande tillika rättrådiga och kvinnoföraktande mullorna har påverkats så till den milda grad att nu slipper Sakineh att stenas - hon ska hängas i en strypsnara tills livet flytt.
Vissa källor gör gällande att det har förekommit vissa påtryckningar före erkännandet...
Men faktum kvarstår,Sakineh har erkänt. Nå då så...
Nu var ju detta först efter 99 piskrapp.
Jag har hört att vissa erkänner redan efter ett 30-tal, tänk så olika det kan va.

Enligt den Iranska nyhetsbyrån FARS - (sug på namnet mina vänner) så beror omsvängningen på att man troligen inte har rätta faciliteterna, vilket lär betyda rätt stenstorlek.

En sak vet jag, om mullorna tog en sväng uppe i den Svenska obygden då vägomläggning pågår så skulle dom hitta en stenstorlek som mest påminner om kastvänliga kattskallar. Dessutom skulle man kunna känna på materialet vid varje punktering...
Skulle inte heller kännas helt fel att veta när mullorna i så fall passerade...

Till de intelligensbefriade grupperingar som förespråkar införandet av sharialagar i Sverige  vill jag bara säga - ni kommer att skapa stenbrist...

Akta er för mullor och var rädda om varann.

/egonMot ljusare tider!

 

Detta var årets längsta natt, men det var även årets kortaste dag.
Enligt vissa kulturer så firar man att ljuset har vunnit över mörkret.

Här i Roquetas de Mar behåller fortfarande mörkret sitt grepp över ljuset ytterligare några timmar.
Morgonkaffet var kokt innan klockan visade 0600.
Yttertemperaturen +7,5 grader, stjärnklar och bläcksvart himmel.
Favorithustrun drar fortfarande lugna andetag bak i vänstra bädden.

Igår kväll fick vi julklappar…
Några knackningar på husbilens dörr, favvon öppnar och förklarar för en man med ett paket i famnen att ”vi ska inget ha”. Det tar en stund innan hon greppar att den som står vid dörren är ingen annan än just jultomten som vill överräcka ett paket från Camping Roquetas. Då paketet överräcktes så påminde ljudet om när dåtidens bryggarbil passerade…
Att vänta med paketöppningen till julafton utan att bekräfta innehållet hade förmodligen varit att utsätta tankeverksamheten för onödiga påfrestningar.

Vi har nu förärats två vinflaskor till julbordet och en skumpa till Nyårsaftonen.
Tack, tack goa tomten.

Jag fyller på koppen och inväntar frukostsällskap.
Var rädda om varann
/egon


Jul i södra Spanien!Möjligen att nattens låga temperatur kan vara det närmaste vi kommer känslan av jul här i Roquetas, om man nu bortser från julmaten.


En 4-kiloslax har idag bytt ägare och dissekerats utanför husbilen, vidareförädlingen är i full gång.
Avskrädet hamnade i ”storgrytan” för att kokas in och så småningom ska denna anrättning avnjutas med ett glas vitt.
Ena filen är gravad, och andra bitar har förpassats till frysens arktiska klimat.
Ett rökt älghjärta ska plockas fram på julafton.
Några skivor juskinka a la Espana.
Gubbröra och en ”Skåne” står på önskelistan.
Mammas köttbullar är trillade och revbenspjällen är på gång.
Spanska köttfärsen är så grovmalen att oxen är mera misshandlad än mald…Sedan blir det till att snurra igång en jul-cd, tindra med simmiga gubbögon, stoppa i sig julmaten, Skype-ringa till ungarna, gråta en skvätt, julotta på webben och så kan vi minnas julen 2011…

Önskar Er alla en bra jul där de glada minnena lever vidare.

Glöm inte släcka ljusen och var rädda om varann
/egonEn vanlig dag!Idag skriver vi den 17 december.
Om två veckor har vi ett nytt år.
De s.k nyårslöftena får väl bli som tidigare, ”vi blickar framåt mot nästa”… år alltså.

Morgonrundan togs som vanligt, ut mot fälten i riktning mot Malaga, sedan en krok upp till kustvägen N340,an och vidare in mot Torre. Brukar nog skrapa ihop som max en halvmil… kanske.

Pengauttag i bankomat samt en runda genom butiken Super Sol för att inhandla dagens lunch. Det blev en ”pollosoppa” för 0,65 euro.
På fälten kunde vi se att man skördar en del blomkål. Blomkålsmos är gott, väl så gott som potatismos, tycker vi.

Tempot är måttligt under ”straffrundan” eftersom favorithustrun har rejäla känningar av en besvärande astma.
Igår hade vi en nattemperatur på +15 grader och i skuggan på eftermiddagen kunde vi avläsa +24 grader. Personer som har vistats här under många år påstår att detta är en ”rekordvinter”, och då avses inte snödjupet…
Här klipper man gräsmattorna…
Hemma i norr härjar väl isrosorna som bäst på fönstren just nu. Det gäller att hålla åtminstone någon liten fläck öppen för att kunna hålla koll på om tomten är på ingående.

Slaskmedia erkänner att hotet mot kungahuset har byggts på kriminellt bildfalsarium. Nu är bara att hoppas på att drevet mot monarkin ska upphöra i och med att skammens rodnad nu fördjupats i de ”röda leden”.

Var rädda om varann
/egon

 


En terrorist!Som brukligt varje morgon går jag den s.k straffrundan, allt för att ge den gamla väl brukade kroppkakan en chans till återhämtning.

Nu ligger det så till att jag har ett par tår på höger fot som har beslutat sig för att ta kål på varandra. Stortåns närmaste granne begår ständigt grova övergrepp på sin vänstra granne som är just stortån. Varje steg jag tar så tar fanskapet chansen att ge stortån ett veritabelt Al Quaida-liknande tjuvnyp.
Den illa åtgångna tån är nu både röd och svullen.
Det gör förbenat ont.

Favorithustrun brukar medla mellan tårna genom att sätta en bommullsklädd tvångströja på terroristen. Oftast så sprider sig då ett visst lugn i lägret, åtminstone tillfälligt.

Men den gångna natten så ville inte den svårt ”sargade” stortån ge upp sin klagosång.
Innan den Andalusiska natten var till ända så hade jag beslutat att dra stortåns granne inför krigsrätt. Fritt översatt betyder detta att jag klockan 1200 denna luciadag ska besöka ”rättsskiparen” Kelly på fotvården här i Torre för att få ordning på den smärtsamma tvisten…

I skrivandets stund råder tidig morgon.
Yttertemperaturen visar +11 grader.
Kaffet är kokt och favorithustrun sover.
Nu avser jag att via webben delta i det svenska lussandet.
I övrigt kommer dagen att gå i boulens och luciakaffets tecken.

Var rädda om varann och era fötter.
/egon

 


Medierna och hotet mot monarkin!

Jag läser att den mediala infektionen kvällspressen talar om ”oberoende granskning”, man blir mörkrädd… Nordkoreanska medier kallar sig också för just, oberoende.

Så här i efterhand, ett tack till Anne Ramberg från advokatsamfundet som när dyngspridarna under förra ”anfallet” på Sveriges Konung och monarkin tog bladet från munnen och gjorde sig till tolk för vad de flesta svenskar anser om mediernas smutsiga kampanj.

Vem har glömt medias förtrogne Mille Markovic, ”svensk” sedan 1982, grovt kriminell med ett belastnings- CV långt som Volvos reservdelslista.
Narkotikabrott.  Olaga hot. Skattebrott. Misshandel. Vapenbrott. Bedrägerier. Utpressning.       Torpedverksamhet.
Dessutom har nu Aftonbladet utökat vänkretsen med Milan Sevo och Daniel Webb.

 … enligt källor med insyn i ”affären” sägs att… o.s.v. Känns detta igen?

Med facit i hand så måste man ställa sig frågan hur Sveriges grova brottslingar kan få härja fritt påhejade av bl.a den vänstermediala slasken och åsamka svenska Kungahuset och Sverige som nation den skada som bevisligen är avsikten?
Och hur kan det tillåtas att den s.k tredje statsmakten, dessa måttligt klartänkta dyngspridare får tillåtelse att sänka sig till denna nivå?  Vad är man ute efter? Är vi på väg mot ett nytt statsskick där tungt kriminella ska ingå tillsammans med Helin, Mattson och Scherman?
Består medievärlden numer av grovt oansvariga utgivare?

För undertecknad framstår hela detta medialt orenade utsläpp som näst intill ofattbart…
Har vi fått en virusinfektion i mediesamhället som inga bromsmediciner längre hjälper mot? Hur kan det tillåtas att vänsterkrafter gör nya samhällsfrånvända utspel och kallar kungen horbock…?

Aftonbladet, denna oseriösa vänsterblaska tillverkade även nedvärderande fotomontage på Sveriges statschef under förra anfallet på monarkin samtidigt som man basuner ut att han skulle vara en lögnare, allt i avsikt att få honom att framstå i en dålig dager, något man inte skulle göra mot en politiker i de lägre leden utan att kunna presentera hållbara bevis. Att försöken till avskaffande av monarkin skulle ta sig sådana uttryck hade nog ingen kunnat drömma om.
Hur kan dessa högst ifrågasatta politiskt korrekta herrar som är förmodat intelligenta människor visa sin tilltro och högaktning för notoriska förbrytare och sin ringaktning för Sveriges konung.

Och tala för guds skull inte om någon sorts rättspatos och att allmänheten har ”rätt att få veta”. Sådant kallas osunt medialt dravel då det är allmänt känt vad som är syftet med drevet.

Om nu någon skulle ställa sig frågan om hur jag kan veta sanningshalten i slaskpressens påståenden så blir svaret att det kan jag naturligtvis inte veta, men jag vet att när man tar hjälp av grovt kriminella så är ute efter att avskaffa monarkin med vilka metoder som helst.
Vi har bara har ett statsskick i Sverige – Monarki och Kungahus, så låt oss värna om detta. Man bör även komma ihåg att vi inte skämmer ut Sverige enbart i Sverige.

Jag inser givetvis också att många upplever ett stort lyckorus då man tar medialt fokus bort från en socialdemokrati i djup kris… men detta.

Hemma i obygden brukar vi säga ”att nu går skam på torra land”.

Var rädda om nationen Sverige och varann
/egon


Heja Boklöv!

 

Ett gäng klartänkta feminister har nu kommit fram till att män som har en benägenhet att sitta med benen brett isär bedriver ”manlig maktutövning”.

 

Damerna uppger nu att man har börjat fota dessa ”maktutövare” i kollektivtrafiken.

 

Vad däremot dessa damer inte har grunnat på är att kanske deras väl tilltagna utrustning kräver denna benställning, eller att senaste tidens ”slitage” på nämnda utrustning framkallar ett visst obehag om benen sammanföres…

 

Kan man misstänka att nästa steg blir att man besöker travbanorna för att föreviga kuskarnas maktutövande…Och så sumobrottarna…

 Och vem har glömt Jan Boklöv som av norrbaggarna fick namnet ”kråkehopparn” då han införde den nya bredbenta och vinnande härskarstilen i hoppbacken.

 

Hur som helst så är det illa om det blir för trångt någonstans, och då inte minst där som tankeverksamheten ska utvecklas.

 

Tänk på benvinkeln och var rädda om varann

/egon
Omkring tiggarn från…!Denna morgon så kunde ett av mina skarpa sinnen registrera att en man av spansk börd blev ägare till en bukett rosor från en rosenrabatt i Torres utkanter.

Tro nu inte att det var någon med ett tjuvaktigt sinnelag som härjade i rabatten. Icke så…
Här fanns två parkarbetare som med brutal sekatörfrenesi kapade rosenbuskarna en bit ovan marken, allt i syfte att förnya beståndet.
Med den framfusighet som anstår en obygdens son tog jag beslutet att likt en tiggare vädja om en bukett rosor att förgylla tillvaron med.
De två spanjorerna som förmodligen hade upplevt en bra natt och insåg värdet av att sprida ett gott rykte upp till den lappländska obygden var inte sena att ordna en bukett rosor till undertecknad.

Efter att ha bugat och bockat gick jag ifatt min favorithustru och goda vännen Lars som vinklat in på en bar hundra meter bort, kanske delvis för att slippa skammens rodnad då man måste ha sällskap av en tiggare. 
Väl där ”tiggde” jag mig lite vått papper och en påse att transportera buketten i.

Kaffet var vi tyvärr tvungna att betala…      

Kommen åter till campingen så var jag noga med att för så många som möjligt visa att här är en som har vett att köpa sin favorithustru en bukett rosor.

Lite splittring lyckades jag nog att så…

Ge bort en blomma och var rädda om varann.
/egon


RSS 2.0