Är vi bäst i världen?

Vi är i alla fall bäst i världen på att definiera tillståndet i världen åt resten av världen.
Åtminstone lever vi tidvis i den villfarelsen att resten av världen uppfattar oss som bäst i världen.
Natten blir seg om man ska grunna på sakernas tillstånd...

Min Internetuppkoppling håller "Trabantkvalité".

Den Andaluciska natten är varm och becksvart.
Temperaturen +15 grader och vindstilla.
Klockan går mot 0500.
Tänker på god vän som drabbats av svår sjukdom.
Favorithustrun sover.
Lite avundsjuk är jag på alla som har god sömn. 

Var rädda om varann
/egon


Hängslen och svångrem!Ibland känns det som om jag ligger i ”framkant” då det gäller att vara förutseende, eller om det är på det viset att jag helt enkelt bara är räddhågad eller kanske bara rädd om våra surt förvärvade prylar.

Oavsett vilket så kände jag en viss tillfredställelse över att ha varit förutseende och plockat samman det mesta av utrustningen – före ovädret.
I skrivandets stund har klockan passerat 0200. Våldsamma regn och stormbyar ruskar om husbilen i den becksvarta Portugisiska natten

Min franska granne som liksom en brunbränd Adonis under kvällen kastat förvånande blickar på mitt smått omständiga stuveriarbete har nu börjat på sitt ofrivilliga och våta nattskift. Han anammade inte min ”uppvisning” som syftade till att slippa det arbete som han nu utför. Jag kan höra hur han gormar högljutt där ute . Han verkar vara väl insatt i vilka kraftuttryck som lämpar sig bäst denna tid på dygnet…

Jag gläntar ibland lite försiktigt på vår husbilsdörr för att kolla läget då han har någon längre högljudd utläggning. Senast jag gläntade på dörren tyckte jag mig se att han bad till en högre makt, han var hur som helst iklädd endast kortkallingar knästående intill bilen ihärdigt mässande i ösregnet.

Då jag någon timma senare inte längre kunde höra något från hans nattliga läger så misstänkte jag att han antingen gått över poolkanten eller intagit bädden.

Nu är det så att högmod går ju som bekant före fall… Då vi själva stuvade undan markis och övriga pryttlar beslutade vi att låta ett sprillans nytt vindskydd bli kvar med sex stycken kraftiga fästlinor. Innan gryningen hade två linor lossnat och vindskyddet var på väg till Marocko...

Vidare så har vår fransktalande tillika "nattarbetande" granne nu återfått sin ena förlorade sko och är inte längre låghalt och elak.

Var rädda om varann

/egon

 


Demokrati som skrämmer!

När mordet på diktatorn Muammar Khadaffi nu kablas ut över världen så har det hela övergått till att vara en grym tragedi där man tävlar om vem som är den bäste mördaren.  Unga pojkar och män bråkar nu om vem som är den absolut bäste mördaren och vill ta åt sig äran av att ha avrättat en usel gammal despot och idiot.

En ung ligistsoldat visar upp Khadaffi, s stulna vigselring med hustrun Saifas namn ingraverat. 
I min något förenklade rättsuppfattning kallas sådana illdåd för rånmord då han strax innan har avrättat offret. 
Den unga stolta intelligensbefriade ligisten gör stor sak av att ta åt sig äran för ett mord. Ytterligare någon intelligensbefriad ligist dyker upp och berättar om hur han var den som mötte den gamle flyende idioten som var på en promenad med några barn i sin gamla hemstad. Han skryter om övergreppet som även ges viss legitimitet i pressen.
Vad är det fina med att en usel människa lyckas förnedra en annan lika usel…

Självklart måste nu mördarna ställas inför rätta, vad annat? Om inte så sker måste ju detta ses som ett bevis på att det finns bra och dåliga mördare.

Vidare så skapar tingens ordning en viss förvirring då befolkningen i de länder som upplevt den s.k ”arabiska våren” nu har infört demokrati vilket betyder att alla måste gå omkring tungt beväpnade…

Var rädda om varann
/egon


 


Vilket bra ord!

Tjofladderick!

Ordet myntades av expressens reporter tillika krönikör, den klarsynte Ulf Nilsson i sin krönika över olyckan Juholt.
Efter att han använt ordet tjofladderick fick han motta ett antal mail där många ville veta vad det ordet betydde.

Ulfs svar lydde:
Titta på en bild av Juholt och kolla hans svar på medias frågor.
Sedan vet ni precis vad en tjofladderick är…

Jag rekommenderar att ni läser Ulf Nilssons krönika som nog måste betecknas som ett återkommande medialt sanningsserum.

Se upp med tjofladderickar och var rädda om varann
/egon


Värmebölja över Algarve!

 
Som den vanligtvis långkalsongfodrade obygdens son jag är så börjar jag faktiskt längta efter lite kallare väderlek. Därför tog jag näst intill ett glädjeskutt då jag denna morgon i svinottan såg att fram i veckan ska det regna 16 mm i Tavira och temperaturen ska falla till +20 grader!

Men säg den lycka som varar, när jag senare skulle visa ”fyndet” för favorithustrun hade man haft den goda smaken att ändra på uppgifterna, nu skulle det falla 0.6 mm och temperaturen skulle bli kvar på grillnivå.
Ett antal timmar senare hade man ånyo tydligen återfunnit det ”förlorade” regnmolnet över Tavira och bjuder om igen på regn då vi närmar oss helgen.

Faran är nu att om värmeböljan står sig så kommer mina ovanligt vackra vita ben att bli lätt missfärgade och brunbrända. I dagsläget påminner dessa mest om två vita ganska magra blindkäppar.
Oavsett temperatur och färg så används dessa blindkäppar till en straffrunda om några kilometer varje morgon.  Den skörlevnad och moderna misär som framkallas av den sydeuropeiska kulturen motverkas därmed åtminstone delvis…

Nu inväntar vi bara att siestan ska vara över så vi kan komplettera matförrådet med diverse grönfoder som passar till en kulinarisk middag i anslutning till husbilen.

Svettas vidare och var rädda om varann
/egon


Verkställande utskottet har tänkt till!


Det måste väl närmast ses som ett rent stolpskott när sossarnas röda verkställande utskott nu har beslutat att den tungt belastade Håkan Juholt skall ”sitta kvar”.
Normalt brukar kvarsittning ses som ett straff, men så icke i detta fall.

I uttalandet säger man att ”nu har man ett digert arbete för att återställa förtroendet för partiet och så även för dess ledare”. Digra register brukar ju kräva ett digert arbete, så där har man nog prickat helt rätt.
Undrar just hur denna mindre rättsmedvetna inteligentia ska tackla kommande avslöjanden, för de kommer – tro för all del inget annat.
Och när man nu har konstaterat att allt berodde på ledarens bristande kompetens som har resulterat i ett delvis förbrukat förtroendekapital så tar man sin vana trogen det högst häpnadsväckande beslutet att släcka ljuset och köra vidare mot rött.
Det är kanske inte så mycket det man säger som det man inte säger som kommer att få röda väljare att sätta kaffet i vrångstrupen på sikt.

De som tidigare hävdade att hans bedrägeridömda sambo var den stora belastningen för Juholt har nog all anledning att tänka om då det nu uppdagats att han kan vara hennes största belastning.
Kan det vara så att Göran Perssons ord i SVT då han om Mona sa " hennes styrka är ju inte tänkandet" går att även applicera på Håkan.
Förresten, vem tänker på Mona? Hennes register var ju långt ifrån lika välfyllt, så hon måste väl få en sorts upprättelse nu, eller…
Och vår tysta vålnad, han "Fredde" statsministern går ut stenhårt med tystnad -tystnad -tystnad vilket får mången att undra...

Det stundar spännande tider.

Sluta förvånas och var rädda om varann
/egon

 

 


Ung dam på Algarvekusten!


Om jag skrivit "en 71 åring på Algarvekusten" så hade det nog låtit obehagligt nära en turistattraktion, men riktigt så är nu inte fallet.
I och för sig så kunde väl favorithustrun som här avses få räknas till en av turistattraktionerna då ju de flesta sådana på denna breddgrad är en aning fårade av ålder.
Oavsett hur man nu kan uppfatta detta så blev favvon 71 år ung igår...

För den som undrar hur vi firade detta smått beklagansvärda att man har lagt ytterligare ett år till sin ålderdom så kan jag här ge en kort beskrivning.
"Firandet" gick av stapeln på Camping Ria Formosa som är beläget några mil in på den Portugisiska Algarvekusten.
Vi intog en enkel måltid utanför husbilen, en ganska sen sådan för att klara av den tryckande 30-gradiga värmen. Måltiden bestod av stekta köttfärsbiffar med kokta morötter och kokt blomkål, grönsallad, ett glas rött och ett glas kallt "köpesvatten". Hej va det går!

I vår ålder så brukar det vara tillräckligt att fira att man går upprätt och får i sig maten...

Och så ikväll ska denna högst kulinariska procedur upprepas om än med någon annan råvara, fan vet om vi inte varierar med ett glas vitt i kväll, köpesvattnet får bli detsamma...

Var rädda om varann
/egon… och fräls oss ifrån ondo!Så var vi då där igen.

Ännu en gång får vi ta del av hur de styrande försnillar skattemedel för egen vinning. 
Om igen får vi se hur vi blir bedragna av folkvalda skojare. Nåväl, sanningen är nog den att skojarna finns överallt i vårt samhälle men det är inte så ofta som de är partiledare för Sveriges näst största parti.
Fel – mittåt… kanske borde jag ha skrivit ”inte sällan är dessa ledare för Sveriges näst största parti”.

Egentligen så kanske det är mest synd om dessa mindre klartänkta ledare som har den skattefinansierade sedelpressen som ledstjärna, eller är det så att den valberedning som har föreslagit dessa ”olyckor” är mest skyldiga då man borde ha känt till deras böjelser och svagheter. Juholts vandring i ”gråzonen” har ju pågått sedan åtminstone tio år…

Om det nu är så att ”Holten” vandrat i den fasta förvissningen att genomsnittet av svenskarna är ett ovanligt korkat folk som inte bryr sig om vad de styrande sysslar med så hade han ju fel.  
Var tror ni att den ”olyckan” kommer att dyka upp nästa gång, i ngn sanningskommission kanske?
Vi får med spänning vänta och se.

Tilläggas bör kanske att inom det övre politiska skiktet är han tyvärr långt ifrån den enda som har sedelpressen som ledstjärna.

Akta er för diverse gängledare och var rädda om varann 
/egon


Rosornas bukt – ett svettigt ”blåshål”!Klockan är 0430,det är becksvart, stjärnklart och +15 grader utanför bilen.
Det stormar ohyggligt och har så gjort sedan något dygn.
Husbilen vaggar betänkligt i stormbyarna.

Vi befinner oss på Camping Aquarius som ligger i norra Spanien intill den lilla orten S:t Pere Pescador. Kusten heter Costa Brava och bukten heter Rosesbukten.
Hundra meter bort ligger Medelhavet.
Närmaste småstad heter Figueres. De lite större städerna heter Perpignan i norr på Franska sidan gränsen och Barcelona tiotalet mil söderut.

Det är nu fjärde gången som jag och favorithustrun ärar platsen med vår närvaro.
För att komma till denna plats passerar man genom St Pere Pescador där en av gatorna håller ”slimmad” klass. Förresten så håller nog samtliga gator mer eller mindre slimmad klass. Kvar i utrymme på sidorna av husbilen var ibland bara ca 10 cm och det gällde att hålla ”tungan rätt i mun”, eller åtminstone i rätt sådan…

Tekoppen är urdrucken.
Det är ännu några timmar innan gryningsljuset blir synligt över Costa Brava-kusten.
Jag återintar bädden till höger om favorithustrun och låter stormen vagga mig till sömns igen.

Dagen blir ”ljum” med temperaturer mellan +25 och +30 grader.

Håll i hatten och var rädda om varann
/egon 
Vi har nu fötterna i den Spanska myllan!Klockan 1600 föregående dag placerades de svenska fossingarna i den Spanska myllan.
Detta skedde på ett "enstakaställe" som bär namnet Les Pedres. Här finns ett stort antal pinjétallar och ett ännu större antal vinrankor i omgivningarna.
Här finns ytterligare tiotalet husbilar/husvagnar.
Man har även möjlighet att koppla upp sig på internet... lyckan är således fullständig!

Är det nu något som jag ska beklaga mig över så skulle det vara värmen, och då inte bristen på värme utan att det är lite för varmt för min smak. Som kallast under natten hade vi +21,2 grader... UTOMHUS.
Dagarna bjussar på +30-32 grader...
Favorithustrun däremot är av den mera värmetåliga sorten.

På nyhetsfronten finns det väl inte mycket att tillägga, möjligen då att jag har skippat långkallingarna.
Ett ur min synvinkel ganska vågat tilltag...

Var rädda om varann och bär solhatt
/egon
RSS 2.0