Drevet går vidare… om än något avslaget!

I kvällspressen stod att läsa: Tunga politiker kräver en granskning av kungen…
När jag läser vilka uttalanden som dessa ”tunga politiker” gör och vilken syn man har på Svenska kungahuset och då framför allt på Kung Carl XIV Gustav så måste jag dra den slutsatsen att tyngden till största delen sitter i fettreserven med en betydande ansamling ovanför axelpartiet . När det sedan framgår att dessa s.k ”tunga politiker” är bl.a Lars Ohly och Sve-Erik Österberg så verkar ju bitarna falla på plats och man kan konstatera att det nog rör sig om ett mumifierat rött normaltillstånd…

Men kallsuparna blir fler…
Löpsedlar ropar ”Maffia-banden”.  Tidningsmaffian vill ge sken av att kungen skulle ha kriminella maffiakontakter vilket ju är högst befängt, han som inte ens vill ha att göra med kvällspressen…

Aftonbladets Oisín Cantwell kallar kungabarnen latmaskar, frågeställningen måste då följaktligen bli… varför detta epitet?  Kan detta ha att göra med den ”republikanska drömmen” där presidentbarn näppeligen skulle kunna vara latmaskar, eller skulle dom det?

I skrivandets stund så har Kungen nu gjort ett uttalande med fri utfrågning av TT. Där framgår med största möjliga tydlighet att hela upplägget och syftet med ”drevet” har varit att i möjligaste mån skada Kungen och kungahuset, och där har man ju delvis lyckats…

Att vara en i ”drevkedjan” är förmodligen inte längre lika högprioriterat, taskigt läge som man säger.
Förresten, ”drevet” är ju ett begrepp som brukar användas vid jakt då ett byte ska drivas in i döden…

Var rädda om Sverige och varann
/egon


Drevet på huset Bernadotte!En gång i framtiden, när Kungen gått ur tiden eller gett upp inför slaskmedias/Bonniers smutskampanj och abdikerat, kommer man att sitta i olika Tv-studios och försöka utröna och analysera vad det egentligen var som Kungen hade gjort som var så fruktansvärt.
Man kommer att gå tillbaka i tiden till den smutskastningskampanj som då bedrevs och förmodligen fastslå att man svårligen kan förstå hur detta kunde ske.
Man kommer att säga: Om det varit idag så skulle detta aldrig ha kunnat ske...Känns detta igen?

Man kommer att säga: Kung Carl XVI Gustaf var ju så vanlig och mänsklig att det nästan var synd om Honom. Men vissa ville ju ha bort både Kungen, Drottning Silvia, deras Barn och den Svenska Monarkin. Det var vad det handlade om.

Då jag själv är en vän av ”rätten att välja” har det självklart funnits stunder då jag drabbats av ambivalens, men inför denna omänskligt vidriga smutskastningskampanj som media nu bedriver kan jag känna att jag tveklöst måste ta vår monarks parti.

Var rädda om varann
/egon


Råttinvasion i norr!


Intelligenta är dom...

I Kina betecknas råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterst sällskapliga.
En sak kan ja så här på en gång verifiera, de är synnerligen sällskapliga de små liven. De är som Israels barn, många och finns överallt…
Jag har under en tid försökt att begränsa antalet genom diverse råttfällor, detta med ett ganska klent resultat. Råttgift är något vi inte vill använda då många andra individer som har råttan som stapelföda kommer att gå en säker död till mötes.
Nåväl råttliken har blivit många men förökningstakten är av den arten att man knappast kan hålla jämna steg. Det påstås att ett par råttor blir 800 individer på ett år.

Kineserna har ju något som heter ”råttans år”, och kineser om några vet ju hur man gör för att bli många.

I gårkväll hade jag efter att under någon timma via köksfönstret studerat ett ovanligt modigt exemplar beslutat att ta ett jaktpass på verandan.  Efter några minuter hade jag med 22,an nedlagt ett synnerligen ”vackert” exemplar av råttsläktet. Av omfånget att döma så skulle den råtthonan inom kort ordna tillökning i familjen.
Kan det vara det man brukar kalla ”skott i råttan”, eller?

Nu väntar vi på att antalet individer ska nå den nivå då man börjar självsaneras vilket alltid sker efter en dramatisk ökning i råttpopulationen. Men tills vidare så kan de individer som har råttor som stapelföda äta sig feta.
Smaklig måltid säger jag bara!

Var rädda om varann
/egon


Det mesta känns igen då drevet går…!

Det man nu kan hoppas på är ett askmoln som lamslår det mesta eller att Nordkorea anfaller Sydkorea, eller en ny än större tsunami, eller avslöjande dramatiska nyheter om att IMF-chefen har ”satt på” Barack Obama mot hans vilja…
Då kanske det finns möjlighet att mediahyenorna skulle fokusera på annat än det drev som nu dagligen pågår mot kungafamiljen.

Hetskampanjen mot kungahuset drivs av republikanska föreningen och förrädiska mediala vänsterkrafter och tar sig dagligen nya monumentala proportioner .
Frågan är om det finns något annat land i världen som skulle undlåtit att sända media då deras statchef gör statsbesök i annat land… förmodligen inte. Det är vad som skedde när Kungen och Silvia besökte Polen. Där är Sverige helt klart i en ”klass för sig”.

Då Dala Demokratens förtrogne Göran Greider får ge utlopp för sitt hat i någon morgonsoffa så gnuggar mediala vänsterkrafter händerna, man blir näst intill självlysande i sin fullkomlighet…

Att sedan göra ”världskrig” av att kungen och hans s.k vänner för många år sedan gjort besök på en klubb som sedan visar sig drivas av juggemaffian är inget annat än ett led i den pågående hatkampanjen mot kungahuset.
Klubben var en porrklubb, därom råder nog ingen tvekan.
Att sedan media har gjort den revolutionerade upptäckten att där har funnits nakna damer, eller åtminstone lätt klädda ses av dessa grumliga krafter som ett sorts avslöjande genombrott, nu ska det ju finnas nakna damer på en porrklubb, i annat fall är det en vanlig restaurang och man har då förmodligen gått fel. 

Dock måste erkännas att besöket var synnerligen tanklöst och borde absolut ha undvikits för att slippa denna slaskmediala soppa.

Sedan har Tv 4 sin reporter stående i en skogsdunge tillsammans med en kriminell som håller i några papperskopior som han påstår skulle bevisa någonting. Publicera bilderna för allt i världen… punkt slut! Men se icke, man vill pressa ut pengar genom att ge sken av att det skulle vara på ngt sätt komprometterande för Kungen och/eller kungahuset. Tillvägagångssättet talar ett entydigt kriminellt språk som underblåses av slaskmedia.
När så en av Kungens åtminstone tidigare vän gav sig ut för att undersöka om man kunde få tillgång till de påstådda bilderna så var det väl både ogenomtänkt och förnedrande. Där har från hovet klargjorts att man inte haft det ringaste kännedom om vad Anders Lettström haft för sig, vilket även bekräftas av Lettström själv. Kungen har i brev klargjort sitt absoluta avståndstagande från dylika kontakter.

Att sedan förringa det faktum att grovt kriminella element bedriver en form av utpressning mot ett flertal kända personer (däribland Sveriges Konung) är inget annat än en kriminell handling och ett skamgrepp på svensk rättvisa.  Att dessutom bilderna förmodligen är arrangerade ger inte medias ”avslöjande” mindre slaskstämpel.  Nu har tv-reportern som i tv stod och pekade på ett kopierat papper med orden ”och den där är den mest kända av alla” sagt att man kan inte säkert se att det är Kungen… 

Kung Carl Gustav är ju hedersordförande i WWF, s förtroenderåd och invigde ju förra veckan WWF, s jubileumsutställning på Öland. Då reportrarna så fick komma med frågor så handlade frågorna uteslutande om de påstådda sexbilderna och inget om invigningen, man förnekar sig inte…
När så Kungen och Silvia i veckan gör ett besök i kommunen Nykvarn så vägrar han att hålla någon presskonferens då ju flera ur mediedrevet redan har hasplat ur sig frågor i stil med vilka kontakter Kungen har med kriminella eller om han fortfarande har Anders Lettström som vän… Fråga är, kan det vara så att inte media har förstått innebörden av besöket och därför fokuserar på annat?
Är det någon (frånsett media och republikanska föreningen) som inte förstår hovets ovilja att tala med pressen?
Som om inte svensk media skulle kunna fokusera på viktigare saker som ligger i allmänhetens intresse utan att göra en kraftsamling för att skämma ut oss än mer inför omvärlden.
Vilket medialt grummel!

Var rädda om varann
/egon


Världsarv på deltid!1996 upptogs Gammelstads kyrkby på världsarvslistan!

Besöksmål i världsklass och omistligt för mänskligheten heter det i UNESCO, s utlåtande. Med andra ord så lär det vara något i en klass för sig, och på den punkten har jag absolut ingen avvikande mening, detta då jag väl känner till Gammelstad och nämnda sevärdheter.

Den gångna natten har jag och min favorithustru stått parkerade med vår husbil intill dessa sevärdheter, och på förmiddagen (måndag 1100) beslutade vi att besöka den turistinformationslokal som ligger i anslutning till kyrkstugorna. Där lär man ska kunna se bildspel och få nödig information… allt enligt de informationsansvariga.

Men nu kommer vi till det svåra i ”kråksången”. Informationen håller endast öppet tisdag till torsdag klockan 1000 till 1400… Stängt fredag, lördag, söndag och måndag.  Håll med om att man häpnar över den unika företagsamheten i norr.
Efter att ha konstaterat att det mesta är sig likt och att vi inte har en skriande brist på arbetskraft så tog jag sikte på skylten VC, det står nämligen ”toaletter finns för besökande”. På den punkten så är jag benägen att ge dem till hälften rätt då toaletterna finns men är låsta och ingen förklarande information finns på platsen.

Om husbilen stått något längre bort hade kyrkbyn drabbats av en ny och annorlunda doft, men det skiter väl de ansvariga i…
Då jag nu inte är den som tappar sugen så på en gång så tog jag kontakt med några byggjobbare från Skanska som hade en del knog nära husbilen, och dessa kunde berätta att det ska bli toaletter i anslutning till ställplatsen, bygget klart i augusti.
Förra året då vi besökte samma ställplats så påtalade jag behovet av en bättre service på platsen, detta i form av toaletter och eluttag för husbilarna. Den dam som jag då talade med sa sig sakna makten att besluta, men sa även att man har ju rätt att önska…

Var rädda om varann
/egon

 


Gobde i maj 2011!Det är över nu…, slut minusgrader kvar.
Natten var varm, eller vad sägs om +6 grader då jag i tidiga timman startade morgonen med en ”rök”.
D.v.s att jag tände en brasa i rök-kåtan.  Ett antal sikar och abborrar har nu intagit en vacker gyllenbrun färg och ska så småningom bli måltider för fiskälskande läckergommar.

Sista snöfläcken bakom huset gav upp under gårdagens regnande.
Det lustiga är att oavsett om det ligger en halv, eller en och en halv meter snö så försvinner den vid ungefär samma tid, vädrets makter håller tiden så att säga.

Göken hörde jag igår.
Fågelholkarna vårservade.
Björkarna knoppas.
Min far sa alltid att när björklövet är stort som musöron så hugger bäcköringen, och  det brukar stämma.
Råttfällorna vittjas och råttliken är många detta år.
Vårfisket är delvis avklarat och vinterveden ligger staplad på torkning. Några mindre underhållsarbeten har även hunnits med…
Diabeteskontrollen hos diabetessköterskan i Arvidsjaur är gjord. Konstaterar att nästan allt av livets goda är mer eller mindre farligt eller riskfyllt… så det kan va!

Läser att björnungar på vift återfinner sina mammor och så gör även de föräldralösa s.k "ensamkommande äldre flyktingbarnen"...

Det går med andra ord som ”på räls”.
Kanske läge för lite semester nu…

Var rädda om varann
/egon

 

 

 

 


Vi vann!Igår kväll kunde jag tillsammans med favorithustrun med tillförsikt luta mig tillbaka och vara fast övertygade om att vinna en hockeyfinal... åtminstone delvis.

Att ha en finsk hustru kan ha sina fördelar...

Var rädda om varann
/egon

Trafiken flyter fint !

Detta var vad en radioreporter i norr kunde konstatera för en tid sedan, och chansen att han skulle ha rätt i sitt påstående var förmodligen ganska stor…
Platsen som avsågs där trafiken flöt så fint var utfarten från Boden, ett ställe där trafiken flyter fint och har så alltid gjort, detta förutsatt att inte Nordlundsbussen har hamnat på ”tvärsan” eller att man flyttar renar längs Jokkmokksvägen, men så var nu inte fallet denna gång…
Anledningen var förmodligen att han inte ville vara sämre än sina storstadskollegor som med befog tidvis kan tala om trafikstockningar, trafikpuls och rusningstrafik.

Ett annat ställe där trafiken också har bra flyt är Östra Gobde där till dags dato ännu ingen bil passerat förbi vägskälet på gamla Gobdevägen. Några mindre klartänkta gjorde ett misslyckat försök att köra gamla vägen för ca 10 dagar sedan vilket innebar att man fick backa ut med 4-hjulsdrift. Tilläggas bör att det inte heller är helt ovanligt att samma personer försöker färdas över isar som bär… åtminstone veckan före försöket.

När jag vid halvfemtiden i morse intog diverse medikamenter och gjorde eld i järnspisen kom jag att tänka på vad som stod på kvällstidningarnas löpsedlar här om dagen då vi besökte Arvidsjaur.
Där stod: ”För lite sömn gör dig fet”… Jag tog sikte på vågen och kunde konstatera att jag borde ha kämpat mig kvar i bädden ytterligare någon timma.
Snart kan man läsa, "banta med sömnpiller" eller "sömnpiller gör dig smal".
Nu ska jag elda bastun. En varm bastu lär ju förbränna fett...
Åtminstone bör man ju lätta "smutsvikten"...

Natten har bjudit på två minusgrader.
Morgonsolen belyser Gobdetallarna.
Kroppen värker.

Var rädda om varann
/egon

 


Parkerad hemmavid!
Igår körde vi hem nya husbilen från vårt ”mellanlager” i Raivoberg. En tilldragelse som skedde ovanligt tidigt, förra året gjorde vi samma resa med husbilen till Östra Gobde den 25,e maj.
Jag oroade mig en del för hur gamla vägen skulle hålla för en 4-tonnare, men så här i efterhand så kan jag bara konstatera att ”tiden var inne” och vägen höll.

Vi besökte även fiskodlingen och monterade fiskmataren. Vid sådana tillfällen måste man ju självklart testa ett kast med kastspöet. Resultatet lät inte vänta på sig, en stund senare landades en trekilos regnbågslax. Nu kan jag blanda ut stapelfödan bestående av sik, abborre och gädda med en än ”finare” variant av fisksläktet…

Nu ska jag anfalla vedklyven och tillsammans med favorithustrun trolla fram ytterligare en trave ved som så småningom ska bli ”moteld” mot nordanvindarna.
På vägen till vedbacken går jag nog en runda kring nya husbilen…

Var rädda om varann
/egon


Äntligen öppet vatten!Idag skriver vi tisdagen den 10,e maj och vintern börjar släppa sitt grepp om Östra Gobde och isarna har fått ge vika för vårsolen.
Några kvarvarande snöfläckar för en tynande tillvaro.
Vägarna är i bedrövligt skick under en tid.
Älgarna vandrar. De senaste två dagarna har vi kunnat räkna in fem vuxna älgar i Östra Gobde.
Flugsnapparen kom i förrgår.
Sädesärlan kom igår.
Tranan spatserar på myren.
Tjäder och orre har ogenerade kärleksförbindelser.
Kniporna har mutat in några holkar.
Snart kan vi se nyfödda renkalvar.
Nalle har gått ur idet.
Nu väntar vi på göken…
Vårfisket pågår och favorithustrun delger mig misstanke om att min hjärna förmodligen är uppbyggd av Omega-3 och fiskrom…
Vi sågar, klyver och staplar ved.
Snart kör vi hem husbilen.
Vattenpumpen kopplad och favorithustrun har tvättat vårens första maskin, en tilldragelse av samma ”dignitet” som öppnandet av Arvidsjaurs flygplats eller möjligen Roslagsbanan…
Det är vår i den lappländska obygden.Var rädda om varann
/egon


Tidig premiär!

 

Några öppna råkar på sjön och man blir som ett barn på julafton.

Igår gjorde vi årets nätfiskepremiär. Detta är det tidigaste vi någonsin kunnat lägga nät i Östra Gobdejaur om man bortser från isnäten som vi brukar ha under isen i mars-april.
Men först tvingades vi att leka isbrytare för att komma fram till ett område som hade en råk tillräckligt stor för att rymma ett nät.
Av skadan blir man vis påstås det ju, därför är jag alltid noga med att få tillräckligt med vatten ovanför nätet för att inte is som förflyttar sig ska ”stjäla” nätet. Även sjöfåglarna kan drabbas av nät som ligger på eller nära ytan.
Vid ett fisketillfälle för ett antal år sedan gick en Storlom fast i nätet. Jag färdades i kanot då jag satte in räddningsinsatsen vilket var väl så spännande, vi var båda två sargade överlevare den gången…

Det blev i tid en synnerligen kort fiskepremiär denna gång.
Anledningen var att ena ändan på nätet kom lite för nära ytan och risken att is på drift kunde haverera såväl nät och välbefinnande var stor. Vi lät nätet ligga trots allt men var tvungna att bevaka utvecklingen. Efter ett par timmar togs så nätet upp och vi kunde känna oss nöjda med fångsten.  Fyra fiskar landades, två sikar i kilosklassen samt en mindre sik och en abborre.

Det är nu en kylig morgon i Östra Gobde.
Temperaturen endast +2 grader.
Det faller ett snöblandat regn.
T.o.m. orrarna har tappat spelglädjen denna morgon.
Favorithustrun föreslår att vi eldar bastun.

I lappländska obygden är klimatet sådant att man sitter på flytvästen för att undvika nedkylning av de bakre regionerna...

Var rädda om hälsan och varann
/egon

 


Damer på besök!

 

Varje morgon går en eller två tjäderhönor in för landning i Östra Gobde.
Den ena hönan är förmodligen en gammal bekant från tidigare vårar, åtminstone är hon en äldre dam som troligen har tänkt använda Gobdemarken för att föra arten vidare.

För ett par år sedan ruvade hon sina ägg under en enbuske bakom timmerstugan, men vi åkte bort några dagar och då hade en boplundrare varit framme, korp, mård eller annan predator må vara osagt, men sorgligt var det i alla fall. Nu hoppas vi att hon placerar sitt rede så nära huset att vi kan fungera som hennes ”bo-bodyguard”.      

I höstas så hade jag ju den extraordinära vänligheten att låta en ungräv återfå sin frihet från rävfällan, jag avkrävde då ett löfte av den gynnaren, att inte röra ”mina” tjäderhönor eller deras bon, så han är ju ofarlig, eller…

Jag har upptäckt att damen gillar morgonnyheterna för igår morse gick hon intill köksfönstret och lyssnade. Hon la huvudet på sned och såg fundersam ut.  Nu var ju nyhetssändningarna extra ”spännande” de senaste dagarna.

Jag har sedan några dagar spanat efter återvändare, sädesärlan och flugsnapparen. Dom har ännu inte kommit och det är jag glad för då ju vädret återgick till en ”vintrigare” typ, det kommer snöbyar varje dag och temperaturen är någon minus på natten och några plusgrader på dagen. Dom skulle svårligen kunna hitta några insekter nu. Skulle de mot all förmodan fynda någon insekt så bär dessa troligtvis skoteroverall och blir svårtuggade…
Den gångna natten var kall och bjöd på 5 minusgrader.

Vedtravarna krymper, kroppen värker, snösmältningen avstannar och vattenpumpen fryser.

Var rädda om naturen och varann
/egon


När vansinnet får fritt spelrum!

Så har man åter lyckats med det FN-sanktionerade konststycket att ingripa i andra länders interna stridigheter, denna gång i Libyen.
Jag är helt på det klara med vem denna despot är, tro för all del inget annat, men ifrågasättas bör likväl det FN-sanktionerade vansinne som nu pågår.
Man kan endast spekulera i var nästa ogenomtänkta och av FN sanktionerade våldshandling ska äga rum…

I förrgår misslyckades man med en ”räd” och dödade ett antal civila, förmodligen helt oskyldiga vars efterlevande nu ingenting annat önskar än att ta en gruvlig hämnd på förövaren NATO… eller kanske på Sverige som ju säger sig inte vara en medlem av någon angreppspakt, men likväl har begärt att få testa diverse utrustning…
Man behöver förmodligen inte vara någon ”Einstein” för att förstå svårigheterna med att sälja utrustning (läs JAS) som inte testats under verkliga förhållanden, detta ska nog jämföras med de svårigheter som skulle uppstå om man försökte lansera otestade läkemedel.

Föregående natt lyckades man bomba ”despotens” yngste sons hus och döda sonen samt tre barnbarn… hur många är av den åsikten att dessa barn skulle ha begått så grova brott mot mänskligheten att dessa måste dödas av en förljugen krigsmaskin som dessutom saknar mandat till detta.
… ”vår avsikt är inte att försöka döda Muammar Gadaffi endast skydda befolkningen från hans övergrepp” säger förespråkare för bombningarna. Att sedan varje gång hävda att Muammar Gadaffi befann sig på just den plats där bomben föll och dödade oskyldiga är mest att likna vid "en dåres försvarstal".

Nåväl, jag får väl fortsätta att sitta här ute i obygden och ondgöra mig över hur ett kallsinnigt och förvirrat världssamvete terroriserar oskyldiga såväl som despoter.  Nog vore allt så mycket enklare om jag kunde låta bli att tänka på allt elände…

Idag ska det pejlas en stor björnhanne som har sin vintervila i trakten av Östra Gobde. Pejlingen sker från helikopter. Den ”despoten” har säkert många liv på sitt samvete men kommer trots detta inte att bombas och dödas, något sådant mandat finns inte varken i obygden eller i Libyen.
Kanske tur att USA inte vet var nalle ligger… den slutsatsen drar jag av ”resultatet” då man visste var Usama låg.


Vidare måste jag erkänna att man blir lite beklämd av att se vilka glädjeyttringar som uppvisas av ”civiliserade” människor då man dödat Usama Bin Laden, även om han trots allt var en mördare av rang.
Men att spela Gud, njaä…

Var rädda om varann
/egon

 


RSS 2.0