Tack bilprovningen, ni hade fel!

Så var det då dags för ett besök på testbanan hos Svensk Bilprovning.

Att få en expertgenomgång av sitt fordon upplever jag som något synnerligen positivt. Inga verkstäder som vill klå dig på kapitalet. Nej fasta löner och opartiska i sina bedömningar vad gäller bilens trafiksäkerhetsstatus.

Efter att ha avslutat testet skrevs ett testprotokoll ut, inga fel. Men han ville påpeka att ena damasken över drivaxeln på vänster hade fått ett hål som nog snarast borde åtgärdas. Efter en stunds samtal runt orsaken till hålet kom vi fram till att grusvägarna tog hårt på gummibälgen. Min favorithustru Laila var åhörare och vittne till hur samtalet gick. Vi ska beställa tid för ett byte av damasken var slutpoängen.

Något förundrade var vi då vi veckan innan hade bilen inne på en "förebesiktningskontroll" och inget hade sagts om detta.
Ny tid på verkstad och väl där så kunde man konstantera att någon skada på NÅGON DAMASK på NÅGON SIDA inte stod att hitta.

För undertecknad som ju är näst intill ofelbar så  var ju detta att likna vid terrorbombning...
Trots detta så vill jag bara säga  -tack Svensk Bilprovning, ni hade fel om damasken men samtidigt så missade ni ett felaktigt hjullager som skulle ha föranlett ett verkstadsbesök så småningom. Nu är hjullagret bytt tack vare bilprovningen, eller snarare TROTS BILPROVNINGEN.

På dagordningen står att provtvätta i nya tvättmaskinen.
Det regnar i Gobde.
Första kaffehurran är urdrucken.
Laila har vaknat och upvisar ett gott morgonhumör, SOM VANLIGT.                                                                                        

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0