Om ni har vägarna förbi Moskosel så gör inte det - åk inte förbi!

Stoppa upp och se er omkring.

 

Ni kan fylla på diesel eller bensin här i Moskosel.

Vi har även en Camping på Moskoselets strand, Moskosel Camping – kanske en av Lapplands vackraste campingar.

På campingen kan ni köpa fiskekort, hyra båt eller bara äta en fisk. Campingvärden lär vara en mästare på att röka fisk.

Eller varför inte besöka Rallarmuseet som ligger 200 meter bortom undertecknad, där finns tillgång till en fika eller en utmärkt måltid för den som känner ”kurret” i magen. Där finns även en ovärderlig tillbakablick, en komplett utställning över den försvunna rallarepoken.

Ni kan också ta en tur med Inlandsbanan från/till Moskosel.

 

Om ni börjar få hemlängtan så kanske vi kan ordna likartad sysselsättning här… klippa gräs, betala räkningar, rensa grusgångar, rensa i ngn rabatt eller städa ett förråd. Kan ju ibland hjälpa mot hemlängtan…

 

Myggen har kommit.

Hägg och rönn står i blom.

Sista hopskottade snöhögen drar sina sista suckar.

 

Det växer nu massor med gräs på Linkovägen i Moskosel, måste gå ngn timma med klipparen.

 

Men först ska jag ha en lugn stund på verandan med favorithustrun som fortfarande har täcket upp till näsan. Jag får väl slamra en del med diverse frukostattiraljer – det brukar hjälpa.

 

För en vecka sedan så genomgick favorithustrun en starroperation, den blev förmodligen ganska lyckad. Dagen efter tittade hon på mig och konstaterade att jag nog har åldrats en del…

Hon ska snart operera  andra ögat…

 

Igår besökte vi en fiskesjö i trakten, fisket gick bra och nationalismen flödade. Hade ibland funderingar på att fästa en svensk flagga i spötoppen.

Till veckan ska vi ta husbilen bort till ”Sveriges sista vildmark” och porten till Sarek. Där avser vi att fira midsommar, landa storöringar och slåss med myggor stora som mjölkpallar.

 

Ha en bra Pingst och var rädda om varann

/egon


Kommentarer
Postat av: Matsiträsket.

Imponerad av din kreativa sida att bota hemlängtan, tror nog det funkar till belåtenhet. Låter väl både bra och mindre bra med operationen för favvohustrun, tänker då på biverkan avseende att hon ser dig bättre. Men hav förtröstan, nu passar det bra med en färgning av ditt hår eller andra förändringar av utseende. Men så här har jag sett ut i årtionden är väl lämplig kommentar. Ha en god tur till lapporten, var rädd om myggen, lär vara en turistfälla, hör folk pratar mycket om myggen här uppe. Så det är nog nåt dom kommer hit för. Allt gott till er/M

2014-06-09 @ 08:44:28
Postat av: Lena & Jan

Dina rek på åtgärder vid hemlängtan har vi sett dig utföra i Spanien, farligt o hota jobben för knektarna där men dom är ju mestadels glada åt att få en hkälpande han med olika sysslor ha-ha! Skönt att Laila nu upptäcket din verkliga åldersnuna hoppas dock du forts spela spillevink i samma utsträckning. Önskar er båda en my...sig Midsommar o låter porten till Sveriges stolthet förbli orörd även om myggen inte följer dom lagarna. Kram på er båda vi höjer midsommarglasen för er här i söder Midsommarafton!

2014-06-10 @ 10:26:03
URL: http://rullande.teamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0