Tisdag uti obygden!

Vi skriver den 2 juli i detta nådens år 2014.Det är sommar...

Kanske inte precis en sådan där ljum sommarkväll med en midnattssol som målar tall-topparna i gula nyanser, myggorna dansande över myrens skvattram och storlommen hesa trumpetande nere på viken, så som dessa kvällar vanligen brukar skildras i diverse litterära verk – men sommar är det hur som helst, Moskoselsommar.

Det faller nu ett stilla regn över obygdsmetropolen.

 

Har ni kanske tänkt tanken att vi sedan ngn vecka färdas mot mörkret igen. Sommaren är minsann kort… Den som myntade den välkända frasen ”underbart är kort” kanske kom från denna landsända… Nåväl han kanske anspelade på ngt i erotikens värld... vem vet.

Personligen så anser jag nog att en klar höstdag med hög luft smäller något högre än en svettig sommardag, dessutom så är det ju liksom mera legalt att ha på långkallingarna då.

 

Vi har till dags dato hunnit med fyra resor i husbil denna vår/sommar. Första turen gick till mina hemtrakter och mitt föräldrahem som är belägna ett 20-tal mil norröver.

 

Nästa resa startade vi den 10 juni, den gick till fjälls – fiske var prio ett. Avsikten var att återkomma till Moskosel efter midsommarhelgen men ett minst sagt otjänligt väder med snö och minusgrader gjorde att vi åkte hem innan midsommar.

Om man ska uttrycka ngt positivt så skulle det vara att fisket trots allt var bra.

Sitoälvsöring som ska ner i fisksoppan.

 

Men skam den som ger sig… efter diverse överläggningar på familjenivå så rullade vi iväg till Slagnäsforsens Camping dagen före modsommarafton. När vi kojade på kvällen så lade sig snöflingor på den genomskinliga takluckan… På midsommaraftonens morgon så kunde vi konstatera att det var snöblandat regn och man lovade som mest +8 grader… och kallare mot kvällen. Vi beslutade att fira midsommarafton hemmavid… grannarna bjöd sedan på en underbar middag.

 

Dagen därpå beslutade vi att ge oss i kast med vårt östra grannland – Finland. Vi gjorde en tur på ca 260 mil i detta vackra land. Vi ”patrullerade” Rysk-Finska gränsen för att kolla att ”Putte” höll sig på rätt sida.

Enligt vad vi hörde så var han upptagen med diverse taskspeleri hos faster Aina i Ukraina. Det blev åtta bra dagar då vi bl.a. hälsade på hos favorithustruns finska systrar.

Idag har jag tvättat bort alla de finska insekter som åkte husbil till Moskosel.

 

Timman är sen och jag avser att krypa ner hos favorithustrun som har lagt undan boken och mörklagt sin sida av sängen.

 

Var rädda om Sverige och varann.

/egon

 

 


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

...och vad hände sen? Putte verkar reta sig på oss, vad gjorde ni egentligen där vid gränsen?
Hoppas livet är snällt mot er o den hägrande resan blir av som ni planerat!
Kram från de svettiga Skåningarna i Sp 30° i skuggan till e m kaffet ;-/

2014-10-30 @ 16:18:25
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0