Gäddfiske!

Jag anser nog att vinterfiske efter gädda med redskapet gäddsax i falighetsgrad bör klassas som ett möte med elak björn eller åtminstone ogenomtänkta besök vid getingars boning.
Gärningar som ibland kan föranleda besök vid vårdinrättning.
Den slutsatsen drar jag av de gäddsaxar som finns på en anslagstavla i ett undersökningsrum på Vårdcentralen i Arvidsjaur, samtliga losstagna från diverse handflator med hjälp av skalpellförsedd läkarvetenskap.
Personligen så hade jag nog återtagit den lossade gäddsaxen.
Fisket måste ju gå vidare...
 
De senaste dygnen har undertecknad och favorithustru med lyckat resultat bedrivit detta spännande fiske under Östra Gobdejaurs istäckta yta.
Åtta saxar lyckades vi i söndags borra ut innan kylan och snålblåsten drev oss åter till Gobdes vedeldade boning.
Morgonen efter kunde jag bärga tre stycken vackra gäddor. Gäddrommen är saltad och fryst. Fisken filead och fördelad i en hög med benfritt och en hög för "gårdsfolke"...
Morgonen därpå visade termometern -26,2 grader och vi beslutade att tills vidare avsluta detta kylslagna näringssök, under avslutningsfasen landade vi en 4-kilos hongädda... en romstinn skönhet.
 
På dagarna när temperaturen endast var ett fåtal minusgrader bedrev vi pimpelfiske och åt lunch ute i det fria.
Vi har med andra ord varit på en vedeldad vintersemester...
 
Var rädda om varann
/egon
 
 

Kommentarer
Postat av: Lennart

Kära husbilsvänner ! Måste säga att jag hyser den största beundran och respekt för er som genomlider en sträng vinter i landets nordligare del ! Efter över 6 mån vistelse i sydligare nejder blir mötet med vintern i s Frankrike närmast en chock.Då ska sägas att vi närmar oss april och rimligvis borde fröken vår snart titta fram !Många hälsningar till er från Katarina och Lennart

2013-03-21 @ 08:57:12
Postat av: egon

Kära vänner borti "sörlanne", när kung Bore har varit som grymmast så har vi plockat fram våra oförbrukade bilj till Australienresan... det hjälper åtminstone för stunden.
Om två månader så har vi endast "måttligt" med snö kvar...
Och husbilslivet återupptas redan nu till påsk.
Vålkommen hem!
/egon

2013-03-21 @ 10:11:07
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: 3M

Gäddsaxar är inte att leka med, kan tänka mig att det är en imponerande samling som manar till eftertanke, där på vårdcentralen.
Visst känns det extra gott att bärga fångsten efter allt det kylslagna arbetet. Men nu längtar väl också ni till våren och andra naturupplevelser än isfiske, eller hur? 3M

2013-03-21 @ 10:15:41
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: egon

... längtar till våren, gissa om!
/egon

2013-03-21 @ 10:44:01
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: Lena & Jan

Gädda minns jag som riktigt god fisk, då det bjöds för 30 år sedan ungefär av min kära mormor. Men finns ej att köpa längre för oss icke-fiskare ;-)

2013-03-21 @ 21:54:28
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0