I väntan på storoxen!

Han finns där ute någonstans, jag vet därför att jag såg honom här om dagen. Då tillsammans med en kompis som förmodligen tränat på samma gym.
Båda var muskulösa halvtonnare som kunde sin almanacka och hade full koll på att det ännu var 40 timmar kvar till älgjakten, men ganska snart så vandrade man ändå in i en skyddande skog.
Gissar att dessa tungviktare trots allt övervägde riskerna med att lägga upp en bredsida mot obygdens jägare så nära inpå jakten…


Hitintills har inga skott avlossats mot älg, detta beror nu inte på att vi har saknat tillfällen, det har helt enkelt varit fel sorts djur.  Älgar som ska stå för återväxten använder vi mest som "pulshöjare" och ögonfröjd. Dessutom har vi tuff konkurrans med en annan jägare, vår vän björnen gnager onödigt hårt på obygdens älgstam.
För något dygn sedan hade en nalle lämnat sina visitkort i form av spillningshögar på parkeringen mitt inne i jaktområdet, ”på parkeringen”… en sådan fräckhet.  Veckan innan gällde ju närstrid med en fullvuxen nalle på berget strax intill. Vi går smått i funderingar om det är samma nalle som trots allt vill säga ”så lätt tar ni mig inte”.
Nalle var ju här före oss men lovade ju att bara äta klorofyll och blåbär…

De tiotalet märkta björnar som ständigt övervakas med pejl visar att man i snitt tar sju älgkalvar per björn och år, dessutom slår man ju renar och vuxna älgar. Inte konstigt om vi har älgbrist inom vissa områden.

I skrivandets stund får vi vår dos av Katja-orkanens rester, det regnar och är allmänt ruggigt väder sedan något dygn, väderprognosen lovar mera av den varan. Men om ytterligare någon dag kommer ett högtryck att växa in, då rekommenderar jag att storoxarna letar fram kevlarvästarna.

Oavsett vad resultatet blir så har jag ju förmånen att vistas i den natur som jag älskar.

Visa respekt inför djur och natur och var rädda om varann.
/egon


 


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

Darrar i knävecken bara av dina bilder, men liite nyfiken är man allt, på att få se dom där vilda djuren i sitt "rätta element". God jaktlycka önskar vi dig! Inatt hade vi endast 9.3 gr så vi drar sö ut på sönd så lättskrämda är vi. Frissan har jus fixat våra bådas "skorpeburk". Jans uttryck för huvud-knoppen om du minns...

2011-09-15 @ 11:39:08
URL: http://www.rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: Yvonne & Christer

God jaktlycka önskar vi dig också. Grannen kom hem i lördags efter en lyckad jakt. Sex älgar hade laget fått och vi fick en stoor fransyska som vi delade på två och en åkte in i ugnen. God söndagsmiddag fick vi.

2011-09-15 @ 21:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0