Rosornas bukt – ett svettigt ”blåshål”!



Klockan är 0430,det är becksvart, stjärnklart och +15 grader utanför bilen.
Det stormar ohyggligt och har så gjort sedan något dygn.
Husbilen vaggar betänkligt i stormbyarna.

Vi befinner oss på Camping Aquarius som ligger i norra Spanien intill den lilla orten S:t Pere Pescador. Kusten heter Costa Brava och bukten heter Rosesbukten.
Hundra meter bort ligger Medelhavet.
Närmaste småstad heter Figueres. De lite större städerna heter Perpignan i norr på Franska sidan gränsen och Barcelona tiotalet mil söderut.

Det är nu fjärde gången som jag och favorithustrun ärar platsen med vår närvaro.
För att komma till denna plats passerar man genom St Pere Pescador där en av gatorna håller ”slimmad” klass. Förresten så håller nog samtliga gator mer eller mindre slimmad klass. Kvar i utrymme på sidorna av husbilen var ibland bara ca 10 cm och det gällde att hålla ”tungan rätt i mun”, eller åtminstone i rätt sådan…

Tekoppen är urdrucken.
Det är ännu några timmar innan gryningsljuset blir synligt över Costa Brava-kusten.
Jag återintar bädden till höger om favorithustrun och låter stormen vagga mig till sömns igen.

Dagen blir ”ljum” med temperaturer mellan +25 och +30 grader.

Håll i hatten och var rädda om varann
/egon 




Kommentarer
Postat av: Yvonne & Christer

Här har det också blåst rejält några dagar men ni har åtminstone ljumma vindar. Förresten ska vi inte bry oss om vädret i Sverige från och med imorgon kväll. Fast den grekiska strejken påverkar vårt flyg för planet kommer därifrån för att hämta oss. Idag var det 5-6 timmar försenat och Christer svärdotter som ska flyga ner oss varnade oss idag att det kan bli lika illa imorgon. Men vem har bråttom? Inte vi som är pensionärer förutom att det inte är lika kul att vara på resande fot på natten till framemot gryningen när man egentligen ska ligga i sängen och ha det bra.

2011-10-08 @ 17:17:57
Postat av: egon

Vi håller tummarna för att planet kommer "på tid". Och framför allt, ha en bra bortavaro.Kan väl inte kalla något för semester då ju det mesta är semester i våran årgång. Ser att man plogar vägarna längst uppe i norr, illa-illa...

/egom med favvo

2011-10-08 @ 19:02:48
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Kors och Tvärs

San Pere och däromkring är ju mysigt. Vi var där för något år sen och besökte då Camping L´Amfora. Vi har hittat en annan favorit - i Platja D´Aro, några mil söder om er. Fortsätt och ha det riktigt härligt!! //Anette

2011-10-08 @ 20:01:16
URL: http://fajersson.blogspot.com
Postat av: egon

Tack Anette.

Vid ngt tillfälle ska vi nog botanisera vidare på norra kusten. Just nu siktar vi in oss på Algarvekusten i Portugal och Costa del Sol.

/egon

2011-10-09 @ 06:54:22
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lena & Jan

Blåst är tydligen det vi Spanienfarare måste utstå men vad gör man inte för den goa solen!? Rosesbukten var vårt första Sp mål 1974, bodde då på camp Cala Go Go som låg på etager uppåt berget o stranden på andra sidan vägen. Oförglömlig plats minns även barnen som då var 5 resp 2 år.

Forts god tur!

2011-10-10 @ 21:47:05
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0