När vansinnet får fritt spelrum!

Så har man åter lyckats med det FN-sanktionerade konststycket att ingripa i andra länders interna stridigheter, denna gång i Libyen.
Jag är helt på det klara med vem denna despot är, tro för all del inget annat, men ifrågasättas bör likväl det FN-sanktionerade vansinne som nu pågår.
Man kan endast spekulera i var nästa ogenomtänkta och av FN sanktionerade våldshandling ska äga rum…

I förrgår misslyckades man med en ”räd” och dödade ett antal civila, förmodligen helt oskyldiga vars efterlevande nu ingenting annat önskar än att ta en gruvlig hämnd på förövaren NATO… eller kanske på Sverige som ju säger sig inte vara en medlem av någon angreppspakt, men likväl har begärt att få testa diverse utrustning…
Man behöver förmodligen inte vara någon ”Einstein” för att förstå svårigheterna med att sälja utrustning (läs JAS) som inte testats under verkliga förhållanden, detta ska nog jämföras med de svårigheter som skulle uppstå om man försökte lansera otestade läkemedel.

Föregående natt lyckades man bomba ”despotens” yngste sons hus och döda sonen samt tre barnbarn… hur många är av den åsikten att dessa barn skulle ha begått så grova brott mot mänskligheten att dessa måste dödas av en förljugen krigsmaskin som dessutom saknar mandat till detta.
… ”vår avsikt är inte att försöka döda Muammar Gadaffi endast skydda befolkningen från hans övergrepp” säger förespråkare för bombningarna. Att sedan varje gång hävda att Muammar Gadaffi befann sig på just den plats där bomben föll och dödade oskyldiga är mest att likna vid "en dåres försvarstal".

Nåväl, jag får väl fortsätta att sitta här ute i obygden och ondgöra mig över hur ett kallsinnigt och förvirrat världssamvete terroriserar oskyldiga såväl som despoter.  Nog vore allt så mycket enklare om jag kunde låta bli att tänka på allt elände…

Idag ska det pejlas en stor björnhanne som har sin vintervila i trakten av Östra Gobde. Pejlingen sker från helikopter. Den ”despoten” har säkert många liv på sitt samvete men kommer trots detta inte att bombas och dödas, något sådant mandat finns inte varken i obygden eller i Libyen.
Kanske tur att USA inte vet var nalle ligger… den slutsatsen drar jag av ”resultatet” då man visste var Usama låg.


Vidare måste jag erkänna att man blir lite beklämd av att se vilka glädjeyttringar som uppvisas av ”civiliserade” människor då man dödat Usama Bin Laden, även om han trots allt var en mördare av rang.
Men att spela Gud, njaä…

Var rädda om varann
/egon

 


Kommentarer
Postat av: Lars A

Nej !

Björnen kommer säker inte att bombas. Men björnungar som civilisationen gjort mederlösa, de skjuter man !

2011-05-02 @ 16:16:39
Postat av: egon

Det där med björnungarna var en osmaklig historia. Naturvårdare/polis hävdade att dom var för "svaga" för att omhändertas...

/egon

2011-05-02 @ 16:38:51
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lennart Ekelund

Världspolitik är komplicerat...enligt min lite förvirrade förmåga att fatta, har nog FN "stärkt sina positioner" efter ingreppet i Libyen.Vad gäller Usama får man väl betrakta honom mer som en "symbol för ondskan".Att dansa när denna symbol är borta får man kanske se som en yttring av lättnad speciellt om man beinner sig i närheten av Gr Zero.

Tacka vet jag lugna goa Skällentorp.Här dansar vi för att fia den ljuvliga grönskan...eller som det står i psalmen "En vänlig grönskas rika dräkt har smyckat dal o ängar...

Vi fick "vara med en gång till" -att skåda detta under !

Så dansa o sjung ! / Kramar till er alla från Katarina o Lennart

2011-05-03 @ 08:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0