Damer på besök!

 

Varje morgon går en eller två tjäderhönor in för landning i Östra Gobde.
Den ena hönan är förmodligen en gammal bekant från tidigare vårar, åtminstone är hon en äldre dam som troligen har tänkt använda Gobdemarken för att föra arten vidare.

För ett par år sedan ruvade hon sina ägg under en enbuske bakom timmerstugan, men vi åkte bort några dagar och då hade en boplundrare varit framme, korp, mård eller annan predator må vara osagt, men sorgligt var det i alla fall. Nu hoppas vi att hon placerar sitt rede så nära huset att vi kan fungera som hennes ”bo-bodyguard”.      

I höstas så hade jag ju den extraordinära vänligheten att låta en ungräv återfå sin frihet från rävfällan, jag avkrävde då ett löfte av den gynnaren, att inte röra ”mina” tjäderhönor eller deras bon, så han är ju ofarlig, eller…

Jag har upptäckt att damen gillar morgonnyheterna för igår morse gick hon intill köksfönstret och lyssnade. Hon la huvudet på sned och såg fundersam ut.  Nu var ju nyhetssändningarna extra ”spännande” de senaste dagarna.

Jag har sedan några dagar spanat efter återvändare, sädesärlan och flugsnapparen. Dom har ännu inte kommit och det är jag glad för då ju vädret återgick till en ”vintrigare” typ, det kommer snöbyar varje dag och temperaturen är någon minus på natten och några plusgrader på dagen. Dom skulle svårligen kunna hitta några insekter nu. Skulle de mot all förmodan fynda någon insekt så bär dessa troligtvis skoteroverall och blir svårtuggade…
Den gångna natten var kall och bjöd på 5 minusgrader.

Vedtravarna krymper, kroppen värker, snösmältningen avstannar och vattenpumpen fryser.

Var rädda om naturen och varann
/egon


Kommentarer
Postat av: Inger Hammar

Vilket härligt djurliv ni har. Här har vi bara sett

en igelkott på åkern tillsammans med en glada och vår gamle vän fältharen. I natt har det varit frost temperatuen är nu blygsamma 8 plus även i denna södra landsända. Våren verkar ha tagit paus.

Hoppas att du blir bättre och värken sämre.

Ha det gott!



Inger

2011-05-04 @ 12:32:35
Postat av: Lena & Jan

2,3 minusgrader t o m i Skåne hade vi förrgårs morse! Både ni o vi lär ju få tillbaka varmare väder på kommande månd-tisd, passar ju bra då vi ska dra oss mot Hyssna o senare Lerum.

2011-05-05 @ 23:03:47
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0