Listig som en räv!

 

Ordspråket är nog en sanning med modifikation, åtminstone vad gäller rävar.

Detta blev undertecknad med favorithustru varse då vi igår kväll företog oss en bilburen viltspanar-runda på jaktmarken. På en allmän grusväg en bit bort hoppar en rävunge ut på vägen och vi blir tvungna att göra en bromstest som hade fått Svensk Bilprovning att framstå som en grupp ”outbildade” lärlingar.

En timma senare återvänder vi till platsen och får då se ytterligare två rävungar på vägen. Detta gör att vi drar slutsatsen att här måste finnas ngt sorts djurkadaver i diket.
Efter diverse spaning kan vi så konstatera att en rävmamma sitter på en sten och nervöst kollar sina små ”huliganer”.
Vi kan räkna in fyra levande rävar och en som förolyckats på vägen och blivit liggande i diket.

Listig som en räv” är man kanske inte om man lägger rävlyan i vägkanten på en trafikerad väg, detta ett år då tillgången på rävmat är näst intill obegränsad eftersom råttinvasion råder i obygdens skogar.

Nu ska vi bara söka rätt på en skylt med ”renvarning” och omdana denna till ”rävvarning”…

Den fortsatta viltspaningen gav oss upplevelsen av en mindre älg och många väl synliga spår efter thailändska bärplockare…

Var rädda om varann
/egon 


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Verkar bra med rävkullar i år. På nedresan till Linköping såg vi 7 påkörda grävlingar, 4 rävar och ett rådjur. Har du sett björnspår så du håller på att ringa in nån?? Eller är det bara " snåtter björnar??

2011-08-05 @ 15:15:17
Postat av: egon

Tyvärr så tycker jag att nallarna lyser med sin frånvaro. Men jag misstänker att det ska komma rapp så småningom. 11 st är märkta inom Udtja-omr.

/egon

2011-08-05 @ 16:01:10
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0