Det respektfulla Finland!



Söndagen den 17 april borde vara en väckarklocka för Finlands broderland Sverige.

Den respektfullhet de finska partiledarna visar och uttrycker gentemot varandra kan få en tvivlare att ånyo fatta tro till politikens företrädare. Ingen smutskastning, ingen falskhet, inga onda ord vid intervjuerna, man visar helt enkelt respekt för sina motståndare. Något som är näst intill obefintligt i Sverige. Finlands statsminister säger ”Man måste lyssna på folket” samtidigt som hon vill gratulera till Sannfinländarnas framgångar i valet.
Sannfinnländarnas ledare Timo Soini säger ”Vi måste högakta folkets vilja och skapa en bra regeringsgrund”.
Vad säger man då i Sverige? Jo nyhetsuppläsaren säger: ”Det främlingsfientliga partiet Sannfinnländarna har rönt stora framgångar i det finländska valet. Hon kunde inte hålla sig för att tillägga att det skulle vara ett främlingsfientligt parti… Sverige förnekar sig inte!
Att vara kritisk är inte detsamma som att vara fientlig.

I Sverige intervjuar man Håkan Juholt och därmed bekräftas den svenska inställningen då han säger att ”det är oroande att Sannfinnländarnas parti har rönt sådana framgångar”. Han kallar dem bl.a populister och glömmer därmed att det är ju för fan FINSKA FOLKET SOM HAR VALT de som dom har förtroende för. Skulle det kanske vara oroande att folket har en vilja?
Kan ni tänka er att Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt personligen skulle gratulera Jimmy Åkesson till hans framgångar i valet...?

Vad bevisar då detta?
Jo, att finland har en annan syn än Sverige på vad man kallar demokrati. Vidare så visar detta att Finland inte längre sneglar bort mot Sverige då man ska fatta sina beslut. Den tiden är sedan länge förbi.

Visa respekt och var rädda om varann
/egon

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0