Man måste ha tillstånd om man vill ha stånd!



Torsdagar har man gatumarknad i Torre Del Mar.
Livet på en marknad i denna del av europa är ganska brokigt, en blandning av inhemska aktörer, afrikaner, asiater och ytterligare ett antal obestämbara nationaliteter. Här finns ficktjyvar och annat suspekt...
Här finns ALLT det som man förväntas finna på en marknad vad gäller varor. Frukt och grönt, blommor, kläder, porslin, husgeråd, verktyg, prydnadsvaror, skinn, godis, matvaror, kryddor, skor, leksaker och många andra mer eller mindre "nödiga" ting. Tänk så mycket man inte behöver...

Vi handlar oftast frukt och grönt då vi strosar runt mellan stånden. Idag blev det även en teleskopisk magnetpenna som är bra att plocka upp boulekloten med. Favorithustrun tittade på en framtida julduk.
Som vanligt så har den lokala polisen koll på marknadslivet. Denna gång fanns det en afrikansk invandrare som fick packa samman sina pryttlar, han saknade förmodligen det nödvändiga marknadstillståndet.
När favorithustrun tog upp något från lillryggsäken bak på min rygg så påpekade en annan marknadsbesökare att jag hade en "besökare" i säcken... Tack du okände!

Från marknaden gick vi till Mercandona och köpte middagsmat, carrekött för 3,90 euro/kilot.

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Vilken färgprakt!

En grösaksmarknad skulle vara trevligt att ha tillgång till....

2009-10-30 @ 10:13:59
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: Annelie & Gunnar

Hej,



Kul att läsa Dina bloggar. Rigtigt roligt! Hoppas Ni får det fortsatt bra i Spanien. Ha det gott!

2009-10-31 @ 09:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0