Torcal de Antequera!



Här om dagen hade vi en  naturupplevelse utöver det vanliga.
Vi, är undertecknad med favorithustru samt ytterligare tre par i "landsflykt". Ett par har hemmahamn i Engelska Cornwall, ett par i Göteborgstrakten och ett par i Stockholm.

I två bilar styrde vi in mot Sierra Nevada och nationalparken Parque Natural Torcal De Antequera. Nationalparken (El Torcal) är något av ett världens "åttonde underverk." Den är storslagen, den är svårvandrad, den är mystisk och spännande. Parken skulle vara en dröm för fotokåta japaner i vandrarkängor.
Vi såg örnar och vilda bergsgetter, vi såg bergsfår och berg. Vi såg formationer som verkade tillrättalagda av en jättehand. Vissa formationer påminde om högar med frasvåfflor, andra om jättehamburgare.
Efter vandringen var vi hungriga så vi avslutade med ett besök på en UNDERBAR restaurang några kilometer från parken. Där intog vi förrätt, huvudrätt och en dessert till det facila priset av 9 euro per person, måltiden får nog en tätplats på vår gourmetlista.
Efter att magarna fått sitt så körde vi vidare till IKEA i Malaga och handlade värmeljus och en glödlampa. Mycke "väsen för lite ull" kan man nog tycka... Oavsett vilket så kan jag nu ståta med att även jag varit på Ikea i Malaga. Vi var bra trötta när vi i mörkningen parkerade hyrbilen utanför husbilen.

Okej då, det blev en påse svenska köttbullar och en burk svensk inlagd sill också.

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Häftiga stenformationer. Men varför står Laila i skuggan, Vackra rosor trivs väl bäst i solen???

2009-11-25 @ 13:04:54
URL: http://ingersord.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0