Myggfönster hitåt!


Inte för att jag vet varför det kallas värmebölja, men en sak är då säkert, det har varit svettigt några nätter.
Kanske namnet på värmeperioden syftar på att man bör ligga uti böljan och svalka sig.

Vi har ingen air-condition i Östra Gobdejaur, snarare så skulle man kunna säga att vi bor på en plats där vi under större delen av året lever med naturens egen Air-conditions påslagen.
Men här om dagen så kom värmen. Under ett par dygn har dagstemperaturen klättrat upp till ca +30 grader.
Vårt sovrum ligger mot solsidan och lagrar värme... Bara lagra tack! Här klagar vi inte på värmen, jag menar att vi INTE brukar BEKLAGA oss över värmen.
Klockan två den gångna natten gav jag upp, då var temperaturen dryga 30 grader i sovrummet. Att öppna ett fönster är en "oöverlagd" handling en myggrik natt i Östra Gobdejaur. Vi startade ett myggfönstersök. Att hitta en sak som används mera sällan än begravningskläderna är inte helt lätt, att samtidigt vara både yrvaken,kokt och uttorkad gör inte eftersöket enklare. Efter någon timma hade vi ett åldrat 50-talsmyggfönster på plats. Nu kunde den arktiska kylan rinna in i sovrummet, det var bara + 20 grader utomhus.
När vi sedan somnade om var detta p.g.a av ren utmattning. Inatt var sovrumstemperaturen bara 22 grader...

När vi i efterhand analyserar våra nattliga övningar så kom vi fram till att vi hade kunnat sova med öppet fönster UTAN MYGGNÄT om vi hade genomgått en helkroppsbehandling med beckolja eller vanlig djungelolja... varannan timma.
Hur sängkläderna skulle se ut? Ja vi har ju numera tvättmaskin i Östra Gobdejaur.

Var rädda om varann
/egon



Kommentarer
Postat av: inger

Ack ja dom människoätande bestarna är en styggelse... så även alltför höga temperaturer...Ha myggnäten till hands om vi skulle få för oss att styra mot Gobdejaure....

2009-06-30 @ 10:52:33
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0