Normaltillstånd...!

Under resan in i köldens rike gjorde vi ett stopp i Svensbyn hos Anders.

Temperauren kröp ner till 26-27 grader den natten, pannan som är en Truma 6002 gick oklanderligt ända till morgonen då den började stoppa utan förvarning, gissningsvis så är den gasol som vi bunkrade i Vila Real de Santo Antonio i Portugallien av en sämre kvalite, kanske lite butanblandning...

Nåväl vi bytte till en helsvensk propanblandning som sedan funkade.
Kommna till Älvsbyn visade termometern -33 grader. Då vi sedan ställde in vår husbil i Moskosel var det i det närmaste blidväder, åtminstonde inte mer än dryga tjugo minus.
Vår vän Mats ombesörjde sedan en trpt per skoter till vårt älskade Ö Gobdejaur där vi fyrade på i järnspisen,  bastukaminen och murspisen.

Sedan skotertrpt till Viståsen efter vår trogna Lynx 5900.
Åter i Ö Gobdejaur hade vi tillryggalagt 2,4 mil i "svinkyla".
När så allt började ha fallit på plats och vi hade fått inomhustermometern att visa PLUS så kom nästa konstanterande. Mobiltelefonen är kvar i husbilen och datorn har ingen uppkoppling innan vi fått nya modemet.
Nåväl, smila upp oss får vi göra nån annan dag...

Natten blev KALL, eller vad sägs om -35 grader. I låglandet ner mot -40.
Kl 0800 hade vi fortfarande -33 grader.
Kl 1000 har temperaturen stigit till -27 grader och jag kastar mig in i "projekt STARTA SKOTER". Fanskapet vägrar att starta.
Efter att de redan svårt köldskadade grå cellerna fått jobba en stund så kommer jag fram till att ena stiftet har gått ur tiden. Jag hittar ett bättre begagnat som FUNGERAR... NU LER VI IGEN!

Vid lunchtid larvar vi över till Raivoberg och så småningom har vi både mobiltelefon och ett nytt D35-modem i skoterlådan. Skoterkälken lastas med bensin och vatten , nu tar vi nya tag och skotrar de tio KYLSLAGNA returkilometrarna till Ö Gobdejaur.
Klockan visar nu på någon minut i fem på torsdagsmorgonen den 19 februari, utomhustemperaturen är -27 grader och DET ÄR MYGGFRITT.
Favorithustrun sover sin välförtjänta skönhetssömn.
Själv har jag "eldvakten".

Man utlovar varmare väderlek om något dygn.

Var rädda om varann och lås in klottrarna på konstfack.
/egon


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Väkomna hem efter alla mil. Skönt ni har myggfritt där, dom kan vara svåra ibland. Viståsen,Raivoberg, Gobde låter som en en dikt, en saga. Och inga klottrare vad jag förstår!!

2009-02-19 @ 13:05:41
Postat av: Lena med Bena

...och för detta köldhål har ni alltså lämnat södra Europa...



...tänk så olika det kan vara. /L



2009-02-19 @ 17:14:04
Postat av: inger

Välkommen till verkligheten...(ja för oss tuffingar som lever här uppe)....utan trängselskatt och annat elände som verkar uppstå där folket hopar sig....

2009-02-20 @ 08:44:25
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0