Lucia över gränserna!



Igår firade vi Lucia, allas vår ljusdrottning.
Allas och allas, åtminstonde vår halvsvenskt-internationella. Denna gång så var ljusdrottningen Caarina finlands-svensk. Av de övriga som hjälpte till med firandet var nog de flesta svenskar även om det fanns inslag av någon österrikare, en tyska, en canadensare, en äkta Londonbo, ett par ålänningar och en finska. Min alldeles egen favorithustru har ju även hon ett finskt ursprung... Vi var ca trettio personer, de flesta långliggare i husbil/husvagn.

Caarina var en alldeles lämplig lucia, åtminstonde så fyllde hon vissa kriterier, långt ljus hår, levande ljus i kronan, ett vackert leende... vi sjöng med efter bästa förmåga. Kanske lika bra att fastslå att ingen av oss hade platsat som tävlande i sång...
Första svängen som drottningen gjorde var lite snabb, lågan på ljusen påminnde lite väl mycket om rotestart med JAS, men även detta var helt ok i detta glada gäng.

Marie-Louise som är ägarinnan till "våran svenskklubb" såg till att det ständigt fanns godsker på borden, det var glögg och andra lämpliga drycker, där fanns snittar med lax, krustader med gottigott, köttbullar och småkorvar att doppa i dippblandningar, där fanns även annat gott, men då namnkunnigheten på dessa godisar har brister så var det "bara godsaker".
Kvällen gick i en uppsluppen, glad och trevlig anda, efter några timmar bröt vi upp och promenerade hemmåt i den för årstiden ganska ljumma kvällen.
Ingen var stökig och slog på den andre.

Detta gör att jag osökt anser att Italiens Silvio Berlusconi borde byta kompisar eller skaffa munskydd. Tidigare var ju denna man världsmästare i att ge fåfängan ett ansikte...

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Verkar vara en kul samling där nere....

2009-12-14 @ 12:18:05
URL: http://ingersord.blogspot.com
Postat av: egon

"Kul samling" är nästan bara förnamnet ska du veta...

/egon

2009-12-14 @ 14:13:51
URL: http://gobde blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0