Säsongsavslutning!

Dagens fiske.
I morse vaknade vi till höstsol som sniffade på talltopparna runt Gobdejaur.
Den lovade en fin höstdag. När vi väl hade petat i oss lite frukost så beslutade vi att pröva fiskelyckan under några timmar. Det skulle förmodligen bli höstens sista fiskafänge.
Då vi allaredan hade stallat in vår eminenta  4-hästars racer för säsongen så dröjde det till strax efter nio innan vi kom ut på sjön. Vattnet låg som en jättespegel, inte en krusning. Skogen skiftade i de underbaraste färger, hösten är kanske trots allt den finaste årstiden. Ni vet... hög klar luft och myggfritt.

Näten la vi på södra sidan. 

Fem timmar senare tog vi in näten. Två "bautasikar" ska gå till gravning, de resterande ska fördelas mellan fiskeröken och frysen. Vi fick ca 20 fiskar varav två höll 4-kilosklass.
Massor med OMEGA-3...

Undereftermiddagen  idkade vi lite vedtillverkning. Veden lagrar vi på pallar eftersom vedboden börjar vara välfylld.
Ett par golvlister blev även monterade.

Kvällen kommer vi att fördriva med en del sktiftväxling med husbilsåkande 40-talister som är på rullning mot ett varmare sydeuropa. Igår lastade vi våra cyklar bak på husbilen... det drar ihop sig så att säga. Cyklar måste man ha, då verkar man vara den sportiga typen liksom. Jag skojar bara... vi cyklar som bara den ska ni veta. Det är väl inte för inte som man är så "tunn" att man snart måste ha drivankare om man går ut när det blåser.

Var rädda om varann, köp cykel och ät Omega-3.
/egon





Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Laila ser ut att få allt mindre gobdegubbe hålla om. Bär på en tegelsten så du inte blåser bort. hur långt söderut flyger ni till vintern?

2008-09-16 @ 11:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0