Moderna tider!


Man slås av hur vår STORA värld har krympt genom modern teknik.

Man kan sitta i sin husbil 520 mil hemmifrån och ha direktuppkoppling till vänner, nära och kära. Man kan ha ögonkontakt genom webb-kameran.
Vi har i vår husbil "herr Skalman" en "hot spot"-uppkoppling. D.v.s att vi fångar signalerna från en byggnad i vår närhet. Detta tar vi genom att vi har en laptop med WLAN och en liten extraantenn som ökar styrkan på inkommande signaler.
Den trådlösa internetuppkopplingen är avgiftsfri , antennen (en pinne 20 cm) kostar däremot 50 euro.  Uppkopplingen är helt LAGLIG. Den erbjuds av campingägaren. Man kan kanske säga att man indirekt har lagt detta på campingavgiften.
Vi har ett litet elskåp bakom bilen där vi kopplat 220-volten. Där har vi även ett antennkabeluttag med F-kontakt till vår tv, vi kan se 14 kabelkanaler.

I de 280 euro per månad vi betalar för platsen ingår även tömning av gråvattentank, tömning av toatank, sophämtning,vattenpåfyllning, duschutrymmen, toautrymmen, disk och tvättmaskinsanvändning och kabel-tv.

I övrigt så har vi ju våra mobiltelefoner som nått en ålder då inte ens den fåfängaste tjuv skulle vilja bli ägare till dessa. Vi har varsin kommunikationsradio med hyfsad räckvidd och "panikknapp", OM vi tappar bort varann i främmande land...
Vi lyssnar på Norrbottensradion via Laptop,en. Idag ska vi kolla utförsåkning via kabel-tv.
Vi är liksom BORTA MEN LITE HEMMA kan man säga.
Snart ska vi låsa upp våra cyklar och göra en "burn out" i asfalten. Vi ska cykla till ett litet samhälle en bit uppåt kusten och kolla in var vi har ett LIDL-varuhus.
Solen skiner in genom fönstren och påkallar dammtorkning. Sängkläderna hänger ute på vädring.

Vi har svårt att hinna med...
Var rädda om varann
/ egon


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Sämre kunde ni ha det. Ser ljuvligt ut i solen och ingen frost.... Stressa inte, no henn je ve he je ska.

2008-11-16 @ 11:08:39
Postat av: inger

Jag brukar säga att man behöver mindre och mindre prylar ju äldre man blir, men det man har ska fungera!

Det verkar ju som om det stämmer in bra på er.

2008-11-16 @ 17:18:51
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0