Mygglyktor...!

Det brukar vara en njutbar upplevelse att ha åtminstonde något värmeljus igång när man bänkat sig framför TV,n eller runt kaffebordet.

Att den upplevelsen får leva vidare under sommaren ser våra myggor till, enda skillnaden är att nu sätter vi in värmeljuset i en mygglykta.
Det kanske borde kallas "mygglukta"för nog sprider den en ganska vass doft av död och pina.
Det gäller att vara fast i den förvissningen att denna "utrotningsmetod" bara tar vissa individer, och då helst bland blodsugartyperna. Nåväl, om det nu skulle fara någon bland de övriga "utsugartyperna" så bör detta godtas...

Ett tips!
Om man placerar ut några mygglyktor i anslutning till festbordet så bör man iaktta bordsgrannen, skulle denne börja uppföra sig besynnerligt så avbryt utrotningen av allt i närområdet. Varningstexten på  STERMINO-tabletterna säger MÅTTLIGT GIFTIGA... Vem vet vad bordsgrannen tål vad gäller inandning av toxiska gaser.
Skulle denne däremot dofta alkohol så låt mygglyktorna brinna, men kolla om denne möjligen smygsuper på toan.

Snart ska vi tända en mygglykta och spela fotbollsfinal.

Håll koll på omgivningen och var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: inger

Vad vore livet utan den dagliga stermino-dosen....

Tusen tack för komplimangen om Skogspromenaden... kanske ska börja skicka er lite texter då och då med snigelposten..??? så att ni inte glömmer att cykla till någon av era lådor.

På onsdag flyttar vi till dator-fri-zon...

2008-06-29 @ 18:10:10
URL: http://northlongswamp.blogg.se/
Postat av: mats i träsket

Mygglyktor kan vara bra, vi hade en typ ifjol med gult stearin i en hink, (typ mindre då) men det var ett visst svinn i densamma. en morgon tog jag en talgoxe på bar gärning sittande på kanten av ljuset och inmundigade stearin. ser ni en talgoxe i Gobde som INTE har mygg omkring sig så är det en träskoxe. den har inte synts till i år vilket det ju kan finnas en mängd av anledningar till, men den kan inte mått bra med tanke på den mängd ljus den tog.....

2008-06-29 @ 20:43:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0