Östergötland i februari!

Idag kom vi till Grebo mellan Linköping och Åtvidaberg.

Det är grönt på vissa lägdor från höstsådden, det påminner om en vårdag i maj på vår hemmahorisont.
På ett ställe hade två rådjur vågat sig fram för att provsmaka några späda strån nära vägen.

Att sverige kan te sig så annorlunda bara en dagstur med bil i sydlig riktning. Så orättvist , eller kanske är detta en typ av rättvisa. Om sverige hade samma natur överallt så fanns det väl ingen vits med att bese andra platser för att få nya synintryck.

Tänk på alla desa skillnader i språket. Rättvisa är ju att en ötgöte inte pratar en bred norrlandsdialekt, om så vore fallet skulle ju de flesta tro att det handlade om en genomhederlig norrlänning med båda fötterna i djupsnön.
Nåja, om rätt ska vara rätt så är nog "gnällbältets" medborgare väl så genomhederliga som vi norrlänningar, lite gnälligare bara. Och ingen disel smugglar dom heller...

När vi kom fram till Annas och Gunnars hus så var förstås ingen hemma. Dom kämpar förmodligen på Saab Aerotech eller vad det nu kan heta, allt för att vi ska få iväg lite JAS till Thailand så att vi kan semestra tryggt därborta. Får man nåt som ramlar i huvet på en så ska det ju vara svensktillverkat.

Nu börjar här ramla in skolbarn, herreminje så många dom verkar vara...
Jag drar mig till minnes att jag i julas hade svårt att räkna in dom om dom inte stod stilla en stund...

Själv ska jag dra mig in i en läshörna och kämpa vidare på en bok av den kinesiska författarinnan Jung Chang "Vilda svanar". Tre döttrar av Kina - författarinnan, hennes mor och mormor.
En läsning som berör.

Var rädda om varann
/egon






Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Grebo ja, undrar om man åker nån kilometer mot linköping att man passerar en skylt som det står Katrineberg 1 på? där bor ju lillpojken med blomma. Världen är liten ibland, är Sverige för litet, kan det bli inavel för att alla ungdomar lämnar hemmet för att flytta till samma plats??

2008-02-15 @ 12:03:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0