Chorros!

Under gårdagens straffrunda köpte vi "chorros".

Om jag bör jar med att förklara vad som är straffrundan så är det den dagliga motionsrundan som frammanas av ett alltför bekvämt leverne...

Chorros är en del av det goda levernet...
Chorros är i smaken lite likt våfflor, men till utseendet så kan man mera likna chorros med en "våffelkorv".
Chorros-smeten kommer ut från en kran som är placerad över ett frityrbad. Man snurrar igång frityrbadet så att strängen bildar en ring i frityren, så småningom har man ring på ring på ring...
Man delar sedan på strängen och kan då köpas som "take-away" eller så slår man sig ner vid ett bord och då serveras chorrosen med en kopp choklad och strösocker.

Vi köpte fyra längder ca 25 cm per st och tog med hem till våran "Skalman". Sedan bjöd vi våra vänner tillika husbilsgrannar på denna enkla delikatess, utan socker, vi kokade en kopp kaffe och slog oss ner i solen bakom safarirummet och avnjöt det hela.
Hela kalaset gick loss på en euro , ca 10 kr.
Risken för ett chorrosåterfall verkar vara överhängande...

Nu har vi strax middags-dax i Torre Del Mar och då ska vi inmundiga stekta kycklingklubbor med bitar av cuccini och röd paprika, allt i en "röd-grön röra". Till  detta ska smaklökarna få sig ett glas rött.

Det hela ska avnjutas i safarirummet som är namnet på husbilsförtältet. Där tänder vi några ljus samt en kineslampa som påminner om en safarihatt.
Att vi mår...

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer
Postat av: Lena med bena

De säljer nåt som måste vara chorros ner på Sergels Torg! Vi har internationell matmarknad här i stan just nu, man kan köpa allt möjligt gott från olika europeiska länder.



Så du menar att chorros är värda att prova?



Slår vad om att man inte får så mycket för 10kronor dock...

2008-12-11 @ 12:50:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0