Sommaren är kort!

Då var vi där ...igen.

Nattfrost, skjutprov, älgjakt, potatisskörd, lingontid, björnspillning och höstmörker.

Detta kan bara betyda att vi går mot en ny vår om man nu försöker att se positivt på det hela. Vägen dit brukar ju förståss kantas av en del snödrivor och skoterspår.
Härliga vårisar hör ju till den positiva biten vad gäller snöperioden. Sedan så måste jag rent av tänka till för att komma på ngt riktigt "snöpositivt". Kanske mårdfäll-fångsten eller att man kan spara ström gm att skotta runt väggarna.
Man brukar få ont i ryggen av snöskottning... , det kan vi stryka då.

Den gångna natten hade vi ett par minusgrader och kommande natt utlovas ytterligare någon kallgrad. Min favorithustru talar om att stöka undan "någon" blomma redan nu...
Potatisblasten frös bort den gångna natten.

I morgon ska vi pröva fiskelyckan. Det vore väl attan om vi inte ska kunna hålla oss med färsk fisk när vi bor intill en fiskrik sjö. Vi struntar nog i att montera på motorn nu då vi avser att fiska i "hemmaviken. Det blir årorna som gäller denna gång.
Någon sen kväll blir det inte denna dag. Undertecknad klev ur sänghalmen 0430. Avsikten var att ta björnarna "på sängen" men det sket sig...som vanligt. Det närmaste "storviltet" var en ekorre och den är ju fredad... om den sköter sig vill säga.

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Att det inte blev nån björn är väl detsamma, det är ju ändå såsen som är godast. älgjakten i träsket började bra med fyra älgar första dagen, sen blev det stopp.

2008-09-08 @ 13:36:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0