Euro...!


Under senaste veckan har vi kajkat runt i Finland med husbil.

Ändamålet med resan var egentligen att övervara ett bröllop mellan Hannu och Laura. Hannu är min favorithustrus systerson och Laura är den underbara varelse som hade oturen/turen att kliva in på Hannus jobb för att köpa en ny Wolksvagen "modell bubbla".
Som säljare var han nog såld redan då hon kom innanför dörren. En bubbla blev det och mer därtill...
Det har blivit en liten Paulina också...
Efter att ha kontrollerat att dom blev behörigen vigda i Häämenlinnas vackra kyrka så blev det balluns på en herrgård med fyramannaorkester, mat och dryck, övernattning för ett hundratal gäster samt en dagenefterkryssning i den finländska arkipelagen.

Nu var det dags för oss att dra vidare. Resan fortsatte  till gränsstationen mot Sankt Petersburg, sedan uppåt längs gränsen till Savvonlinna. Det regnade HELA VECKAN, nästan... Det var inte sant för det stormade även en hel del...
Att så många ryska bilar befinner sig utanför ryssland talar för en massflykt eller invasion eller så har man mera rubel och mera demokrati numer...

Förresten så kommer nog finland att få bilbrist inom kort. Vi såg nämligen massor med ryska biltransportbilar som stod och köade vid gränsstationen mot Sankt Petersburg, de var till antalet ca 50 st, kanske hundra. Alla var knökfulla med personbilar i olika modeller som skulle hem och lossas.
Lika många var de tomma vi mötte på väg in i Finland för lastning.

Efter ytterligare ett par nätter på finlands östra front så var vi åter på svensk jord, och vet ni vad, DET REGNADE ÄVEN DÄR.
Resan var ÄVEN avsedd som en försmak till en längre europatur med återkomst när vårsolen har vågat sig fram.
Nu kan vi kanske med vår färdnavigator så vi hittar bort - och hem.
Vi har kollat på europakartor, ställplatser, france passion kort, europeiskt campingkort, skandinaviskt campingkort, int körkort, europeiska sjukvårdskort, gaskopplingar modell FRANKRIKE, modell ESPANIA, vi har kontaktat andra "ungdomar" som brukarbli flyttfåglar då snöbyarna drar in.
Vi har kollat färjor - priser - tider - vågstationer -  betalvägar och hundra saker till.
Tro fan att bloggandet blir eftersatt...

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer
Postat av: inger

...å vi som ska till Umeå över veckoslutet... det kräver planering det också...

Kolla in på vår blogg så snygga ni är... det är ni som blomstrar i mitten!

2008-08-22 @ 10:01:26
URL: http://northlongswamp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0