Spårsnö och fågelmat.

Nu har vintern kommit.
Idag när vi körde ner från Gobdejaur så hade snödjupet blivit så pass att det fanns underredsdetaljer på personbilen som lämnade ett streck i snön här och var.
Vi har två fordon, även en lätt lastbil med  av typ 4-wheel driwe. Den tog vi nu de sju kilometrarna  ner till vägen, detta för att ha då vi återvänder efter någon dag.
Jag misstänker att snödjupet kan ha nått 20-40 cm efter det utlovade snöfallet, allt enligt SMHI. Det kan också vara skotrarna som gäller då vi kommer åter.
Innan vi for så fyllde vi på solrosfrö i fågelborden, jag spikade även upp en större talgklump som extragodis till de små liven. Det gäller ju att småfåglarna har bra tillgång till foder när kvicksilvret kryper ner till 15-20 grader.
I förrgårnatt hade vi -17.
Jag satte en stopp för luckan till rävfällan så att mickel kan vara "trygg" mens vi är på vift. Mink och mårdfällor är däremot av typen som kan stå uppgillrade utan tillsyn.
 Det var många spårstämplar i nysnön på nervägen, orrarna har börjat att inta sina måltider i gårdsbjörkarna, och i förrgår hade vi ett lodjur som tassade runt knuten.
DET ÄR EN HÄRLIG TID.

Var rädda om varann
/egon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0