Kulturafton!

Igårkväll var vi kulturella. Vi deltog i en KULTURAFTON i Ljusträsk Byastuga. Det var i sanning en något udda kulturafton. 
Kultureliten var en halvdansk vissångare, bosatt i Köpenhamn och polare med Torsten  Bergman, en trubadur som föddes i Tjappsåive för 45 år sedan, numera bosatt i Arvidsjaur, hans fru och liten dotter samt en diktare och poet med namnet Wallström. (har en diktsamling som heter "de 4 årstiderna")
Det var gitarrer och mäktiga stämmor.

Alla vi sju (7) deltagande åhörare klappade i händerna så det lät som minst 10 personer. Med det vill jag ha sagt att kulturlivet i Ljusträsk går på sparlåga.
Det var första även gången dom spelat för någon som kommit en mil enkel väg på skoter för den kulturella tankningen, det tyckte dom var häftigt.

För att göra det hela ännu häftigare så förklarade vi att detta var tur nr 2 denna dag, vi hade ju avslutat datakursverksamheten tidigare på dagen. Det blev fyra förkovrande mil på Lynxen.

Vi hade även ett lotteri om 100 lotter x 5 kronor. Till detta fanns ett prisbord med sex vinster, samtliga lotter såldes och undertecknad blev ägare till en julkarott för julsillen samt en "fulsnygg" ljusstake.
Investeringen var en 8-lotters.

Nu har den "glesa" glesbygden fått sitt så nu kan vi börja spana efter jultomten.

Tänk på kulturen och var rädda om varann
/egon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0