Oljekällan i Moskosel!

Tänk er att få vakna i permafrostens förlovade land och kunna konstatera att termometern visar endast -1 grader, och dessutom kunna konstatera att detta inte berodde på att apparaturen har gett upp. Detta var det glädjerus som vi fick uppleva igår morse. Men säg den lycka som varar… nu har ett dygn förflutit och samma apparatur visar -17 grader.

Två dygn tillbaka visade samma apparatur -28 grader.

 

Temperaturhöjningen var av allt att döma en beställning från vår alldeles egna aktieägda Moskosel Petrol tankstation. Där var igår ett tvåårsjubileum, två år med egen oljekälla. Tänk Er att slippa köra 10 mil fram och åter för att fylla tanken.

Nåväl igår skulle det firas, drivmedelsleverantören bjöd på pitabröd fyllda med renskav, vänliga drycker och glada tillrop, allt detta gratis och franko. Bara att gå in i kåtan och förse sig – ingen dålig lunch vill jag lova.

Så fick vi den dagen att gå ihop som man säger.

På afton bjöd så goda vänner på middag så nu ligger vi ju rejält på plus.

 

Jag har i skrivandets stund tagit del av morgonens politiskt korrekta media och kan därmed konstatera att det är tur att lögnen finns, för tänk om allt man läste vore sanning…

 

Var rädda om varann

/egon


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

Gott o höra att det finns dom som har råd att bjuda, man blir ju bestört o höra dåliga sanningar om barnfattigdomen i Sv.

2013-01-20 @ 16:16:42
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: 3M

Skönt att ha en egen mack alldeles i närheten. Det känns lite konstigt om man skall göra av med en halv tank för att fylla upp en. Snällt av dem att bjuda på lunch. Så middag dessutom. Tur att få så mycket när man är statsanställd. Värmeböljan är nog ett utslag av klimatförändringarna eller den smältande polkagrisen. Vem vet? 3 M

2013-01-20 @ 16:26:54
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: 3M

Det var ju inte polkagrisen som smälter utan polarisen. Moderna stavningsprogram gör ibland katastrofer, eller? 3 M

2013-01-21 @ 21:59:48
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: egon

Polkagrisen! Vi tyckte det var en bra omskrivning av polarisen...
/egon

2013-01-22 @ 06:57:07
URL: http://gobde.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0