Juletid, ro och frid... eller kanske inte!

Idag skriver vi den 23:e december eller dan-före-dan som vissa föredrar att kalla det hela.

I morgon inträffar så en av vårt kära fosterlands största och mest traditionsbundna högtider.

Hörde faktiskt i morse via webben från gamla Sverige att det är i särklass den högtid som kommer etta, sedan kommer nog midsommar.

Midsommar ligger dock etta vad gäller flesta myggorna, de där som oftast håller sig till den röda drycken.

 

På tal om drycker så läser jag att en dam i ett av partierna med vänsterskor båda fötterna föreslår att vi ska skippa julsnapsen och dricka must till julsillen.  Nja, kanske vissa borde anamma detta… Åtminstone bör nog detta gälla den del av befolkningen som redan före julsnapsen verkar förvirrade.

Själv så avser jag att placera ett ställ med ”svenska nubbar” på julbordet och min förhoppning är att åtgången ska bli bättre än vid förra ”brakfesten” då samma ställ hamnade på bordet. Den gången var det midsommarafton 2013 och husbilen stod parkerad vid Sitoälven där denna rinner ut från Sarek.

När midsommardagen grydde den gången kunde jag konstatera att nio av de tio nubbarna hade blitt kvar. Där rådde minsann ingen förvirring…

 

Men skam den som ger sig, i morgon tar vi nya tag… sedan räknar jag om igen igenom nubbestället medan ni hemmavid går till julottan. Tyvärr så har vi nog hamnat i ”dåligt sällskap” om vi inom överskådlig tid ska få förnya nubbestället.

Nubbestället lär vid detta laget vara en av Europas mest beresta. Detta inhandlades i tyska Burg 2012 och ska nu utsättas för ett andra förintelseförsök på julbordet i Spanska Roquetas ca 700 mil senare.

Spänningen är olidlig som en programledare med påtaglig rondör brukade uttrycka sig.

 

Nu kanske vän av ordning undrar om vi inte avser att äta något… Gissa om vi gör! Vi har för avsikt att i möjligaste mån försöka skapa de dofter och den stämning som är ett måste på julbordet, detta så gott det går med spanska ingredienser och rassel i palmerna.

Det som till äventyrs skulle saknas inom traditionens ramar kommer dock undertecknad att i görligaste mån framkalla via diverse musikaliska arrangemang och djupsinnigt nostalgiska minnen ifrån barndomens dagar.

 

Julkramar till er alla oavsett vem ni är eller var ni är, om ni svingar yxan i Norrlands skogar eller går omkring med ökensand i sandalerna.

God Jul!

 

Var rädda om varann

/egon


Kommentarer
Postat av: matsiträsket

En riktigt God Jul till er. Och se upp så inte stället hamnar i antikrundan istället. :)

2013-12-23 @ 15:49:17
Postat av: Lena & Jan

TA MIG TUSAN, vi ska med nöje äta hemlagad julmat tillsammans med er avlägset komna gäster! Du har knappast undgått odörerna efter att du mycket entusiastisk skapade två checklistor häromdagen åt hustrun o mig, vi uppskattade verkligen mötet över kaffekoppen, i vår ålder är det ett måste med dylika listor ;-) Vad du ev inte känner till är att de där "Sv snapsarställen" dukar skåningen "ett till varje gäst!" Varav denna tradition kan vi reda ut under julmatens inmundigande, till dess schüss som våra bådas Ty grannar säger då vi Sv säger hej ;-)

2013-12-23 @ 18:10:47
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: egon

... det blir en spännande morgondag.
/egon

2013-12-23 @ 18:58:18
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: Yvonne.A.

Vi tjuvstartade igår........
Skinkan var ok och till den slank det ned några
tvåor, dels Aalborgs Jubileums och dels en liten Gammeldansk.
Aalborgen är även den rätt berest.
Nerja-Bromma-Nerja.
Knoppen mår finfint idag, troligen testar vi sonens
snaps idag.
Ha en fin jul tillsammans med Era vänner.
Vår tid kommer senare.

2013-12-24 @ 06:25:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0