God morgon därute!

Det är becksvart morgon i den spanska staden Crevillente.

Klockan passerade just 7-strecket.

Kaffet är nykokt.

 

Favorithustrun har börjat höra av sig… hon påbörjar morgonens samvaro med att städa till mina förvirrade begrepp och påpeka att det visst inte är fredag – det är lördag. Det är en viss skillnad det…

 

I skrivandets stund lyssnar jag på ett av mina favoritprogram via webben. ”Da Capo” med Anders Eldeman. På grannkanalen P1 sänds Naturmorgon. Sedan bjuds vi på ”Ring så spelar vi”. Det är vid sådana här tillfällen som tillvaron upplevs som ”hästen mellan hötapparna”. Beslutet är dock fattat… naturmorgon får bli morgondagens reprisare.

 

Det är ombonat i husbilen, det är sommartemperatur och palmer som vajar utanför. Där finns även en hel del olivträn där vi står, en av dessa är ett jättestort som ”bugar” in över husbilen och med jämna intervaller släpper sina oliver på taket, de är svarta och platsar inte i drinken.

 

Men trots denna mysfaktor drabbades jag under nattens tysta timmar av längtan till ”obygden”. Till vit snö och julstämning, till ökad elförbrukning och traditioner, till isfiske och kaffeeldar… till den riktigt helsvenska vintern. Till svenskheten – man får väl säga svensk fortfarande?

”Det enda svenska är barbariet” sa ju Fredrik Reinfeldt. Så kan det väl ändå inte va… eller kan det? Det där med att hälla syra i damernas nunor eller avlägsna blygdläppar känns på något sätt osvenskt…

 

Favvon har nu bänkat sig på kramavstånd och plockat fram ett korsord, det är morgonens mentala träning. Så småningom kommer vi till gårundan eller straffrundan som jag ibland lite vanvördigt brukar benämna denna tvingande åtgärd.

En rapport från Sverige berättar att en vän och tidigare granne hastigt lämnat oss. Vi var årgångsbarn... Man stannar upp i eftertanke inför det oundvikliga.

 

Kaffet är urdrucket och duschen väntar.

 

Var rädda om varann, var ni nu än befinner er.

 

/egon


Kommentarer
Postat av: Lars A

Här i "Torre" har det blivit ny morgon, söndag. Längtan hem ? Ja vädret har inte varit vad vi önskar oss, men det lär inte vara bättre på Brommas breddgrader, där vit snö hör till undantagen och kaffet bryggs i köket. Nu väntar 11.11.11-festen hos den tyska delen av campingen.

2012-11-11 @ 10:02:08
Postat av: egon

Minnet säger mig att i "Torre" hade ju den tyska delen av camparna en sjudundrande fest när 11.11.11 inföll.
Här i Crevillente har tyskarnas samvaro inskränkt sig till att man pratat bort en stund.
Inget "dunka-dunka" här.
Om man ska säga ngt om vädret så kunde nog regndansen ha varit gångbar under gårdagen...
/egon

2012-11-12 @ 07:42:44
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: 3M

Det är klart uppe u obygden där ni bor är det ju riktig vinter. Vi som bor i södra delen av vårt avlånga har det mestadels bara grått, grått, dimmigt och fuktigt. Inte speciellt mysigt. Vi har dessutom sagt upp oss från julen sedan två år tillbaka. Tröttnade på allt stök och var ungarna skulle vara. Sa åt dem att äntligen starta egna traditioner så att barnbarnen hade något att ta med sig och inte bara farmors traditioner. Första julen firade vi i Spanien, helt underbart och som julmat havskräftor och ett gäng andra människor som också slängt ut julen. Jättetrevligt. Förra året, hemma, men krassliga, men egentligen ingen julmat merän skinka. I år blir det nog Danmark. Men se så olika man tänker. Oavsett ha det så skönt. 3 M

2012-11-17 @ 12:37:01
URL: http://www.seniorerspekulerar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0