Nedslående!




Söndagspromenaden, den s.k straffrundan företogs idag utan favorithustru.
Favvon var på en biltur till Vaxholm i sällskap med en större hoper familjemedlemmar, jag var vid avfärden strängt upptagen av skidskytte via tvapparaturen, därav den tillfälliga separationen.

Nåväl jag hann även med en rejäl runda bland förortsvillorna i Herrängen samt en tur genom Fruängens centrum. Den nedsmutsning, nedskräpning och skadegörelse som jag såg utanför villakvarteren framkallade en hastigt påkommen hemlängtan, eller bortlängtan om man så vill.
Bort från smutsen och förstörelselustan, bort från den kreativa dräggen som måste spreja det mesta som tillhör sammhället, elskåp, betongväggar, cykelskjul, busskurer, garagedörrar mm
Bort från krossade rutor och misshandlade cyklar utan hjul, bort från samhällets kostsamma dynga...

Om vi inte om några dagar skulle avresa till landet "down under" (Australien), en resa som jag för allt smör i Småland inte vill missa så skulle jag likt en Formel1 förare omgående ha stått och varvat på startlinjen, då skulle målet ha varit den Lappländska obygden, till den åtminstone till stora delar oförstörda naturen, till det lugn och den tystnad som är en lisa för gubbsjälen.
Efter en tid i obygden så brukar "läkningen", eller om det nu bara är vanlig gubbglömska ha gjort att man ånyo återvänder till de platser där buset finns.

Frågan är hur man då botar den mentala störning som dessa åverkanskreativa och kostsamma dyngslynglar lider av. Arbete kanske skulle vara en lösning, en ganska ovan och förmodligen högst ovälkommen syssla kan man anta.
Vissa hävdar ju att dessa kreatörer lär vara framtidens hopp... hemska tanke.
Det är liksom olika hur man ser på problemen.

Nu tänker jag inta ryggläge tillsammans med Henning Mankells "kinesen".

När övriga i familjen återvänder ska vi ha kaffe med tårta för att en av familjens yngre medlemmar har uppnått den hedervärt halvmogna åldern av 12 år.

Håll rent från buset och var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: Lars A

Välkommen till storsta´n och dess förorter !

Det är ingen uppbygglig syn att vandra i dessa nedslitna och oftast förstörda köpcentra. Ej heller att så många av dess innevånare sysslar med annat än produktivt och (oftast) inkomstbringande verksam-het, laglig sådan.

Det skall i ärlighetens namn sägas att det finns också prydliga köpcentra, oftast de riktigt stora och hippa, men de finns. Det finns också en stor

skillnad, vid de hippa, så finns också en den stora köpkraften.



Kan man få tid för avresa och återkomst ?

2012-03-19 @ 15:30:34
Postat av: Anette

Nu förstår vi varför det blev Moskosel, och inte södra delan av Sverige:)

2012-03-20 @ 09:03:48
Postat av: Lena & Jan

Kära vänner, efter down under resan unnar vi er att återkomma till fräscha, lugna Norrbotten som alltid kommer att ligga där det ligger!

Södern dvs Skåne är oxå vid vår återkomst skräpigare än tidigare, förstår inte vart den svenska mentaliteten är på väg ELLER är det såå att sydeuropeerna har antagit vår tidigare do?

2012-03-20 @ 09:24:07
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: egon

Nåväl, nu är det väl på detta viset att även i norr så kan man stundom se exempel på nedskräpningen. Jag erinrar mig ett tillfälle då någon lite vanvördigt undrade: "har sarvslakten börjat, hä är många ölburkar ini vägadike"...

/egon

2012-03-20 @ 11:26:22
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: 3M

Tycker nog inte tt du skall bota det där med att tycka att man skall vara rädd om naturen och allt annat. Vi har också tagit upp det på vår sida flera gånger. Vet inte vad för mentalitet som råder nu för tiden, men vad kan man göra, mer än säga ifrån? Ha det så skönt och hoppas resan blir underbar. 3M

2012-03-22 @ 21:07:54
URL: http://www.seniorerspekulerar.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0