Livet är inte så tokigt om man betraktar alternativen!



Inte Australien heller för den delen.

Men i allt det "goa" finns dock alltid ett litet minustecken, jag menar, låt oss inte glömma placeringen av denna väl tilltagna ö.
Ett så trivsamt ställe borde ligga inom någorlunda räckhåll för fler människor. Som det ser ut idag så är det mest en hoper reslystna självplågare som dristar sig till att färdas dessa 2000 mil för att få vandra hängande "upp-och-ner" i ett synnerligen behagligt klimat.

Igår då jag i den 25-gradiga värmen tillsammans med favorithustrun gjorde en vandringsrunda i Dee Why,s omgivningar så slog det mig att vi nog var lätta att "artbestämma", jag menar att de som såg oss nog ganska enkelt kunde fastslå att vårt hemma nog var långt borta, ganska ljusa i hyn och med en aura av tillfällig förvirring.
Själv förvånades jag över att så många gick omkring barfota på gator och vägar, inte heller kunde dessa placeras i trashankarnas skrå.
Om nu detta hänger samman med närheten till stranden eller om skopriserna är höga här tarvar nog en mindre utredning i sinom tid. 


Vi är ännu efter tre dygn rejält påverkade av "jet-lagen", detta trots att vi hade följt alla de instruktioner som man bör anamma vid så stora tidsförskjutningar. Inte en droppe alkohol eller kaffe under resan, massor med intag av vatten och minsta möjliga ätande o.s.v
Jag läste mig till att en viss förvirring kan uppträda efter dylika långresor vilket även då kan tolkas som att "normaltillståndet" består...

Nåväl, vi är här nu.
Det är morgon i Dee Why, våran dotter Sara har åkt till jobbet i Chatswood och vi ska förbereda dagens gårunda. Till er hemmavid säger vi godnatt då ju ni troligen redan har läst godnattsagan för varann.
Nu vankas ytterligare en kopp kaffe och en dusch, sedan så...

Under gårundan mötte vi en "åttbent" 5 centimeters Australiensare som jag passade på att föreviga. Han hade lagt ut sina "garn" i ansiktshöjd.
Vår dotter berättar att här finns en typ av spindel som håller "handflatestorlek", den lär dock vara ganska ofarlig.


Till sist ser jag att "tomhylsan" Tolgfors har gjort "patron ur" och kan då konstatera att det är näst intill omöjligt att kunna bevara hemligheter hemma i gamla Sverige...
Och Fredde har ett veritabelt he....e, igen...

Var rädda om gamla Sverige och varann
/egon





Kommentarer
Postat av: Yvonne.A

Så trevligt att höra att Ni kommit fram!

Vi har tänkt på Er och hoppas nu Ni får en

riktigt fin tid tillsammans.

Vi strävar vidare med renovering och ute har

det tillfälligt blivit kallar.....

Kram till Er båda.

Yvonne.

2012-03-30 @ 06:05:48
Postat av: Lennart

Roligt att höra från er " där nere" ! Ett litet tips:-gack ut en stjärnklar kväll o skåda stjärnor.Det blir en ytterligare en dimension på upplevelser "där nere" ! Hälsa !



Katarina o Lennart nu hemma i Skällentorp igen !

2012-03-30 @ 07:59:30
Postat av: mats i träsket

Temperaturen lät helt underbar!! Här kom färskt lappmögel igen. Men gulsparv, koltrast och bofink har också kommit. Liksom svanarna. Tack å lov inga såna spindlar här. Lev väl.

2012-03-30 @ 09:27:18
Postat av: Inger Hammar

Kul att höra ifrån er. Allt låter underbart inklusive vädertemperaturen.

Ha det gott.



Inger

2012-03-30 @ 10:26:00
Postat av: 3M

Kul att läsa om era upplevelser där under. Det måste ju vara jättespännande. Har själv alltid önskat att åka till Australien, men det har inte blivit av. Vi har sett stora delar av världen tidigare, men sedan vi skaffade husbilen så blir det mest Europa. Är nu på väg till Skåne fortsätter sedan till Danmark och Tyskland. Blir en treveckorstur denna gången. Vi kommer gärna läsa om era äventyr. Ha det så gott. 3M.

2012-03-30 @ 17:12:03
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: Lars A

Skofrågan !

Två skoförsäljare besökte Afrika, em skriver hem: Inga använder skor här, ingen marknad !

Den andra skriver hem: Här finns världens marknad,

alla saknar skor ! Tänk att man kan se så olika på saken !!

2012-03-30 @ 19:33:50
Postat av: egon

Jag kan via nätet se att "skoterföret" håller i sig hemmavid och allting är ånyo vitt,vitt,vitt...

Beklagar detta vintriga återfall!

Här på "undersidan" är klimatet mera att likna vid en nyförälskelse, allt är underbart och vi njuter av de 25-gradiga tillvaron.

/egon

2012-03-30 @ 21:24:27
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lena &Jan

Hänger du upp o ner liksom spindeln blir det jä..ligt svårt o fly de lömska kräken, akta dig! Ha en forts trevlig vistelse "därnere".

2012-04-01 @ 19:03:05
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0