En vecka på rullning!

 


Husbilslivet är inte bara semester som många tror, nänä, här tarvas oftast förberedelser liknande de vid en månfärd …
Husbilslivet är minutiös planering, programmering och organisering.
När vi förra onsdagen rullade ut från Östra Gobdejaur var vi tvungna att organisera avfärden mellan två lågtryck, det är nämligen på detta viset att om vi avreser omedelbart efter ett regn så har vi 2,5 mil lerig väg som ”ödelägger” en nytvättad husbil. Om vi inväntar att vägen blir för torr så dammar det alldeles förfärligt och vi hamnar i en sorts ”damm-depression”. Avresan måste ske i minutiöst samspel med vädergudarna.

Favorithustrun går runt som en flygvärdinna och kontrollerar skåpluckor, tv-antenn, elkablar, takluckor, fotsteg, kaffebryggare, lådor, kyl och frys, nödutgångar och ”nödavgångar” (toan alltså), glasögonen, plånboken, GPS, en, mobilen och vinflaskan. Då rullar vi…
Sedan ska vi tanka…, första macken brukar ha ett pris som gör att vi tar nästa eller nästa eller nästa. Sedan brukar det visa sig att när vi inte längre har något val om vi inte vill bogsera bilen så har den macken det högsta priset av samtliga, där tankar vi oftast…
Diseltanken beställde vi extrastor, 120 liter vilket gör att vi lider av ett ekonomiskt svårmod då petrolium-maffian har skinnat oss på 1600: - redan i starten…

Denna husbilsresa gick till mina födelsetrakter i Norrbottens obygd, den fortsatte vidare till Luleå där vi deltog i en släktträff, sedan vidare till en ”sunkig” camping söder om Luleå.
Till campingvärden sa jag ”du har en trevlig camping, jag kommer nog att skriva några rader om denna på frilansbasis”. Resultatet blev att campingvärden gav oss ”rätt pris” samt bjöd på två glassar. Och härmed har jag hållit ord och skrivit en rad om denna camping…

Resans sista två övernattningar företogs på Slagnäs Camping mellan Sorsele och Arvidsjaur. En i högsta grad ”godkänd” camping som kan rekommenderas å det varmaste.
Där på campingen fanns en tysk dam, en änka i mogen ålder i en likaledes tysk husbil. Damen lystrar till namnet Britta, och henne blev vi bekanta med på den nordspanska campingen Les Pedres. Det blev ett kärt återseende…

Att sedan andra goda vänner från Norrlångträsk anslöt gjorde inte vistelsen mindre njutbar.

Under resan så inköptes en ring falukorv i Arvidsjaur som vid öppnandet visade sig vara giftigare än Cobra-Rax, korven kommer idag att grävas ner på frostfritt djup för att inte ödelägga Östra Gobdes djurliv…

Hemresan till Östra Gobde företogs i ett alldeles ”lagomt” väglag med en husbil som knappast tarvade en tvagning vid hemkomsten.
Nästa husbilsresa blir ”något” längre om gud vill och våra kroppar hänger med, förmodligen ca åtta månader och 1200 mil.

Campa vidare i rötmånaden och var rädda om varann
/egon

 


Kommentarer
Postat av: Lennart Ekelund

Låter bra...Vi "laddar" för avfärd mot sydligare nejder den 9 sept med ett "längre" uppehåll i Portugal för att "landa " i Torre i mitten av oktober.

Lev väl !

Hälsningar från Skällentorp o Katarina o Lennart

2011-07-28 @ 10:12:44
Postat av: Inger Hammar

Vi är just hemkomna efter en 3-veckors resa i Sverige och på Åland. Många trevliga "Spanienvänner" har vi träffat samt andra vänner och syskon.



Fint väder har vi haft i motsats till Skåne. En granne sade att det hade regnat hela tiden

vilket märktes på gräsmattan, som jag lyckades få ordning på igår. Idag regnar det igen vilket hade gjort klippniong omöjligt.



Nu planerar vi också Spanien resan. Det ska bli kul atts es igen.

Ha det gott.

2011-07-28 @ 11:36:17
Postat av: egon

Hej husbilsvänner.

Vi ser fram emot ett "möte i den spanska/portugisiska monsunen" utan monsunregn. Lite osäker är vi om fr vilken dag vi bokat Torre... Men vi ses i okt/nov. Inväntar just ett husbilspar som är "Torreveteraner", det är väl det dom är Y & L.

Ps. Det är varmt och torrt i den lappländska obygden.

/egon

2011-07-28 @ 13:38:27
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lennart Ekelund

Hälsa vännerna !

LE

2011-07-28 @ 15:39:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0