Återkomsten!

Rubriken låter som om det gäller en varelse från yttre rymden som gör en förnyad visit, men riktigt så häftigt löpsedelsnytt är det nu inte.
Det är nu bara jag och min favorithustru Laila som återvänt till vårt Ö:a Gobdejaur efter att ha varit på drift i 46 dagar. Tänk så mycket man hinner med på en och en halv månad.

Vi har hunnit med att planera avflyttningen från vårt Norrlångträskhem, den plats där vi tillbringat en tredjedel av vårt liv.
Vi har bilat  250 mil tor till södra delen av vårt land. Besökt våran Lena med familj i Herrängen, Stockholm där jag  kastade mig över ett litet renoveringsprojekt av deras broräcken.

Vidare till Grebo, Linköping och våran Anna med familj. Där gällde det nog mest att slappa och ladda inför nästa etapp.
Nästa etapp var en flygresa till Alghero på Sardinien och där sammanstråla med våran Sara som hade en liten semester från sitt jobb i London. Vädret på Sardinien gjorde en helomvändning samma dag vi anlände till ön, det blev 17 grader varmt efter att ha legat nära nollan någon dag tidigare. Väderlyckan höll i sig under hela vistelsen.
När vi väl landat på Skavsta flygplats så var det på gnället att vi fick sova i bilen. Vi hittade inte vår biljett som skulle bevilja oss utträde från långtidsparkeringen. Efter en genomgång av resegodset som hade fått en ambitiös knarkspanande tullare att verka bortkommen så kunde vi visa upp en biljett. Vi var fria!

Det var uttröttande "åldringar" som anlände Stockholm då klockan visade på 0030. Säng ljuva säng!
Hälsoläget hade nu fått sig en rejäl törn och smärtstillande medel upplevdes nu som en gudagåva.

Nästa dag gick resan mot norr. Efter en mellanlandning i Träsket har vi nu tagit vårt snötyngda Ö Gobdejaur i besittning.

Nu ska vi bara lägga tungan tillrätta efter att under en tid till stor del ha talat italiensk-katalanska, ett språk som vi varken kunde tala eller ens förstå.
Kanske lösningen hade varit att som en italiensk dam sa, "lägg till en ändelse på varje italienskt ord så blir det engelska".
Nu ska vi äta stekt Gobdejaursik med kokt potatis. Inget vin till maten...

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0