Stormbyar när regnet kom!

 

Igår bedrev jag skogsarbete – ett högst ofrivilligt sådant…

Regnet som fallit under senaste dygnen har fallit lika mycket horisontellt som lodrätt samtidigt som vindguden ruskat om Gobdeskogarna. Resultatet blev 60-70 mm regn och en jättegran som spärrade av gamla Gobdevägen för trafik, som om vi nu inte skulle vara tillräckligt avskärmade från yttervärlden utan stormfällda granar som spärrar vägen.
Att granen som fallit över vägen höll ”bauta-klass” och att jag dessutom är inne i en värkperiod muntrar väl inte upp något extra.
Att den dessutom hade den osedvanligt dåliga smaken att falla över vår Gobdeskylt vid infarten förbättrar inte heller läget.

Varför fick den då inte falla på en hoper intelligensbefriade och kriminella ligister i London?  Det hade allt känts bra att se dom jobba med jättegranen i ösregnet…
Nåväl, nu är granen omhändertagen och förpassad till ”förädlingsstationen” vilket är detsamma som Östra Gobdes vedbacke.

Det är tidig morgon i Gobde.
Regnet har upphört och kaffet är nykokt.
Kroppen är i olag och favorithustrun sover.

Var rädda om varann
/egon

 



Kommentarer
Postat av: Yvonne A

Oj!

Sicket jobb Du får.

Ja naturen kan ställa till den med.

Synd på Er fina skylt, hoppas den går att bygga upp igen.

God bättring med kroppen.

Nu packar vi ryggsäckarna!

Yvonne

2011-08-11 @ 09:24:16
Postat av: Lennart Ekelund

Visst är det ganska skönt , att i sådana "lägen" veta om att det hägrar en längre resa framöver !Även vi fick en rotblöta häromdagen 61 mm på några timmar. Tur att man bor högt !

Lev väl !

vännerna i Skällentorp

2011-08-11 @ 09:40:43
Postat av: Yvonne & Christer

Vilket elände med allt vad naturen kan ställa till med inklusive värken. Hoppas din kropp mår bättre när ni kommit ner till värmen. Vi jobbar på med marksten och skaffar oss också värk och konstiga nya muskler men fint blir det.

2011-08-11 @ 15:58:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0