Höstregn över Grebo!

 
Inte bara över Grebo för den delen.
Större delen av nordeuropa ligger "i blöt" för tillfället, det strilar, skvätter och smattrar... rätt som det regnar så kommer det en skur.
 
De norra regionerna får nederbörden som snö, eller lappmögel som vissa påstår att det kallas. Det blir då betydligt ljusare och man får ju samtidigt spårsnö, en jägares dröm.
Positivt tänkande tror jag man brukar benämna detta udda beteende...
 
Grundvattennivåerna är ju låga och marken har varit extra torr - så va f-n...
För att visa att vi inte bryr oss så passade vi på att gå en rejäl straffrunda när vi i.a.f skulle följa barna till skolan, lite i trots liksom.
När jag och favorithustrun väl återvänt hem så tog vi en dusch - man var ju liksom inne i vattusvängen i.a.f. 
 
Annat är det i NSW Australien, där har man 30-35 grader varmt och skogs och bushbränder rasar.
I morgon lovar man dessutom storm i NSW.
I morse hade vi kontakt med våran Sara som bor i Dee Why strax norr om Sydney, det är än så länge bara röken som stör tillvaron... "det räcker så" kan man väl säga.
Huset stöttepelare Anna och Gunnar befinner sig för tillfället på besök hos Sara "down under", men dom ligger väl och skvätter i ngn vattenpöl kan tänkas. Detta lär ju ingå i det turistiska beteendet har jag hört.
 
I övrigt så går tillvaron här i Grebo ut på att leverera barna till utbildningsanstalten, mata småfåglarna, tala förstånd med kattskrället, planera utfodringen av tvåbenta samt ladda tvätt och diskmaskin.
Motionsrundor och boklig förkovran hinns ju även med.
Det regnar fortfarande...
Det regnar även på Iberiska halvön, men det regnet avbokar vi innan vi drar sta med husbilen. Då är det bara Medelhavets ljumma vind som gäller.
 
Var rädda om varann
/egon
 
 

Kommentarer
Postat av: matsiträsket

Bra rapport med sedvanlig finurlighet. Vill bara inflika angående spårsnön, vår gode vän Gunder sa en gång: Alla hoppas på spårsnö, det gör inte jag. För så länge man inte har den kan man åtminstone leva på hoppet, med snön kommer sanningen fram. Kloka ord tycker jag, även om jag nu gillar spårsnö.....

2013-10-23 @ 10:08:14
Postat av: egon

Vännen Gunder var i många avseenden en "vis" man.
/egon

2013-10-24 @ 09:13:49
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: Lena & Jan

Nä, nä det regnar inte i Spanien! Jovisst fick vi en liiten skur häromnatten påminner kära maken, jösses det hade jag redan glömt inför de heta dagarna som varit/är. Vi har tvingats hålla Siesta pga av tropikvärmen medan vi "boat" in oss inför övervintringen. Nu är det klart o vi känner oss nöjda o beredda på vad som komma skall då havet så småningom ska svalnas av i atmosfären. Ha det gott däruppe i mellansverige!

2013-10-25 @ 09:54:15
URL: http://www.rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0