Blanda och ge!

28.600... så många personer bor det i den spanska staden Crevillente.
Jag har lärt mig att av dessa så är ca 16% invandrade från andra länder, företrädesvis från Marocko, men även en del "latinos" och ett antal från diverse engelska kolonier.
Det är en brokig blandning...
Dessutom finns här åtminstone två personer från Sverige...jag och favorithustrun.
 
Staden är nog mest känd för sin textilindustri med inriktning på mattor. Man har berättat att här fanns tidigare 60 mattfabriker, idag finns bara sex av dessa kvar.
Avsikten är att diverse mattor till våren ska få medfölja till en annan mindre metropol med namnet Moskosel, fynda-fynda ni vet...
Nåväl, tills vidare håller vi oss "på mattan" vad gäller investeringar i just mattor. Vi måste ju kunna röra oss i husbilen utan att vi påminner om yrkesgruppen mattläggare.
Vädret påminner nu mest om en prostatapåverkad pansjonist, varje natt skvätter det några återhållna droppar
för att på dagtid inta normalstandard med si-så-där 20-24 grader och en ganska klar himmel.
 
Det är tidig morgon på Camping Las Palmeras som ligger i omedelbar anslutning till Crevillente. Det är lördag och sista sommardagen innan vi ställer om klockan till vintertid.
Lite dystert kanske när vintermörkret anfaller... men egentligen så kan vi ju först nu se fram emot en ny sommar igen...eller hur.
Till Er som undrar vad vi gör här så kanske detta tarvar en förklaring... inget!
Om man nu med inget menar att vi promenerar, vistas i solen, eller skuggan, vi shoppar- och då mest med ögonen, umgås med några utrikiska vänner, vi matbotaniserar en hel del, vi boular och bara är...
Mest så rör sig nog tankarna runt portion och motion.
Målet är att försöka behålla den "ursnygga" kropp man fått sig tilldelad...
Kaffet är urdrucket.
Favvon har gått till duschen.
Vi laddar för en längre promenad.
 
Var rädda om varann
/egon
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

Aha, ni är i mattstaden! Vi fick i Benidorm ett stort reklamblad med fantastiska priserbjudanden på mängder av mattor. Verkar vara dags för Sp folket m fl att lagerrensa för att nu få in pengar. Den enes död den andres bröd, e de väl man säger...
Ang ditt inlägg om Fransoser; lyckades jag förstå att vid tankning deponerar man sitt betalkort i kassan INNAN man får en droppe i tanken. Känns lite obehagligt (om man ej är två pers) en av oss stannar hos kortet vid kassan så det inte blir förväxlat med andras som deponerat sitt.

2012-10-27 @ 10:26:01
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: egon

Här gällde det inte en station där man deponerar kortet utan en "kortmack" där all betalning sker i kontoapparatur ute vid pumpen. Ingen betalning inomhus, endast inköp av godis o dyl.
Problemet var språket som med automatik återvände till franska om man klickade på "English". Men det största problemet var att man betedde sig som fransoser då man bad om hjälp.
/egon

2012-10-27 @ 15:21:43
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: Yvonne

Tænk vad mycket enklare det hade varit om jag hade varit med i ett av stuvfacken. Jag språkar ju lite franska så jag hade kunnat løsa problemet, Nu får ni en kurs i det danska språket eftersom jag vistas hos dotter och barnbarn øver helgen och nyttjar dotterns dator. Idag har vi øvat læsning med Oliver 7 år men jag avundas inte mitt barnbarn. Ett sådant svårt språk att både læsa och skriva som danska finns inte. Ha de gott och njut i værmen.

2012-10-28 @ 20:16:35
Postat av: Maud

Kommer ihåg vårantrevliga dagar i Crevillente förra året. Är nu hemma igen efter vår korta Kroatienresa. Höstrusk men det är väl inget annat att vänta. Ha det så bra. Gullmar hälsar också.

2012-10-31 @ 17:14:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0