Mellanlandning !

 

De är liksom olika – vintrarna alltså.

 

Sedan några dagar har vi ankrat upp husbilen i den Östgötska metropolen Grebo.

Det råder gråväder och en aning vått.

På Grebovägen låg igår en försumbar ishinna efter att kvicksilvret dalat till runt nollan under efternatten. Detta kunde jag konstatera under den obligatoriska straffrundan. Jag går morgonturen utan sällskap av favorithustrun. Då passar jag samtidigt på att leverera två mindre upplagor vilka omfattas av skolplikten i Greboskolan.

På em. går jag och favvon sedan en gemensam runda.

Under skolvägen brukar jag samt barnen Agnes och Ivar underhålla varandra med diverse mindre intellektuella samtal. I morse diskuterade vi kommande gäddfiske. Jag berättade om olika sätt att agna för gädda – Ivar kontrade med att misstänka att dessa nog även gillade godis…

Förmodligen en ganska oprövad metod kan man anta.

 

Ett telefonsamtal med obygden berättar att man även där egentligen inte har någon häftigare vinter att tala om, mest is och ett tunt lager lappmögel. Den vanvördigt s.k lappmögeln har delvis regnat bort. Vägarna är isiga och inbjuder oss entusiastiska husbilsåkare till diverse spännande upplevelser.

Fram mot helgen ska vi sålunda "glida" fram på dessa isbestrukna obygdsvägar…

Men den riktiga vintern kommer, den med bottenfrusna termometrar och rejäla snödjup, var så säker. Det finns ett ordspråk som används uppe i obygden, det lyder "metern ska ner" vilket betyder att meterdjup snö alltid ska falla innan vårsolen gör städjobbet.

 

Historien upprepar sig...

 

400-milaresan upp genom Europa har mestadels gått på vägar som erbjudit ett gott väglag. Inga incidenter men mer trafik än vanligt skulle jag nog vilja påstå.

Men nu är vi ju nästan hemma, bara 120 mil kvar.

 

Till sist kan jag konstatera att det kan kännas ganska ok att vistas ute i det betydligt varmare Sydeuropa under några vintrar.

Men sedan så kommer den där längtan till vit jul och svenska traditioner.

Vi är där nu…

 

Var rädda om varann

/egon

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: 3M

Herregud, det måste ha varit en sjuhelsikes hemlängtan ni led av! Redan tillbaka i Sverige och halvvägs hemåt också. Det gick fort. Blev några mil per dag förstår vi. Men välkomna till grådaskigt och hoppas att ni får njuta av en riktig jul som ni tänkt er. 3 M

2012-11-20 @ 18:08:34
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: egon

Vi mera "leddes" av den än led av den. Efter sex jular i Thailand och tre jular i Spanien så kan det kännas ok att få ha en jul i eget hus igen. Hur länge vi blir hemmavid återstår ju att se...
Får man förresten säga jul eller ska det numera heta " den svenska vinterfesten"...?
/egon

2012-11-20 @ 18:34:50
URL: http://gobde.blogg.se
Postat av: Lena & Jan

Gott att höra, ni närmar er längtans bygder, må väl! Måhända blir det jul "down under" då ni konstaterat att huset o värmeanläggningen klarar sig själv ;-)

2012-11-20 @ 19:51:10
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: Yvonne.A

Vi har allt tänkt på Er....
Så skönt att resan funkat fint.
Ta det nu så vackert hemöver,
det är gott om tid för julpyssel.
Allt gott till Er båda från oss båda.
Yvonne o Lasse

2012-11-21 @ 11:20:31
Postat av: Yvonne

Jag har inte läst något om att ni är hemma ännu? Blir lite orolig. Isiga vägbanor är inte att leka med. Hoppas att ni haft så mycket att stå i sedan hemkomsten så att du inte hunnit skriva i bloggen.
kramar
Yvonne

2012-11-24 @ 12:08:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0