48 timmar till "take off"!



Nedräkningen pågår.
Det är nu 36 timmar tills vi ska ligga i stigning från Arlanda med en slutdestination i Sidney/Australien. Därifrån ska våran Sara ta oss per bil till slutmålet i DeeWhy.

Det går inte att komma ifrån att den långa resan till andra sidan jorden kan komma att upplevas rejält tröttande för ett par "gamstötar" som masar på i sista "kvarten" av ett långt och spännande liv.
Resan tar ca 32 timmar och 24 av dessa ska vi sitta parkerade i en flygplansfåtölj. Vi har försett oss med god läsning samt svårlösta korsord och dessutom så är ju det flygande vidundret som vi ska färdas med försett med egen tvutrustning i varje stol med ett 50-tal filmer att välja bland och således ett rikt utbud av underhållningsvåld att förfasas över.

Jag såg en utredning som visade att när man var framme vid "sista etappen" av livsresan och fick frågan om det var saker man ångrade när man tittade bakåt så var de flesta svaren att man sällan ångrade saker man gjort, däremot ångrade man sådant man inte gjort.
Man kan nog säga att jag och favorithustrun nu under ett tiotal år har gjort en rejäl insats för att minska ner de saker och de upplevelser som skulle kunna räknas till sådant som är ogjort, åtminstone vad gäller inom den självverksamma upplevelseindustrin.
Men likväl brukar jag tänka att nog f-n har man mycket ogjort...

Man brukar ju säga att det är bra att ha en "viss" framförhållning i planerandet och det är nog ingen dum ide oavsett vad man har för ålder.
Skillnaden mot den tid då man var näst intill odödlig är att nu finns vid all planering ett litet "kom ihåg" längst bak i hjärnvindlingarna som heter om man får uppleva den dagen.

Detta betyder nu inte att jag ständigt ältar dylika tankar, men dom förekommer och bör nog finnas med i planeringen, den slutsatsen drar jag då jag tänker på de goda vänner som tvingats avsluta sina planeringar aldeles för tidigt...


Det är fredag i Herrängen/Stockholm.
Det vankas räkmiddag...
Favorithustrun har intagit soffan samt greppat en bok av Karin Alvtegen.
Själv så "planerar" jag vad som ska stå på agendan om sex veckor sedan vi återvänt från Sara och Dwayne i det avlägsna Australien. Då har våran Australienbaserade dotter Sara bytt efternamn till Cassidy och kan titulera sig fru...
Efter hemkomsten vankas installning i nya huset.
Vårfiske i öppet vatten.
Vårfåglarna välkommnas till obygden.
Väl återbördade till obygden tar undertecknad några djupa andetag innehållande äkta livgivande  norrlandsluft - sedan är nog ordningen återställd...

Planera vidare, lev och var rädda om varann.
/egon







Kommentarer
Postat av: mats i träsket

Oj vad ni flyger och far!! Och oj så roligt kunna följa med på bloggen. Hoppas ni får en trevlig vistelse i Australien, och resan inte får er ner på knä. Det blir läkning i Moskosel sen förstår jag, god resa. Lev väl!!

2012-03-24 @ 10:48:40
Postat av: Inger Hammar

Ha en trevlig resa. Hoppas att du bloggar från det

stora landet.



Inger

2012-03-24 @ 12:05:12
Postat av: Lars A

Om/när det blir barn i det äktenskapet så mins att Hoppalong kan vara ett alternativ !

2012-03-24 @ 14:41:45
Postat av: 3M

Vi önskar det samma, lev väl och ta vara på er down under. Härligt att få se dottern också. Bara njut. 3 M

2012-03-24 @ 20:14:46
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: egon

Vid något tillfälle frågade jag om dom kände till "Hoppalong Cassidy", men så var inte fallet.

50-talet var nog lite av forntid för de ungas del.

/egon

2012-03-24 @ 20:22:18
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: egon

Vi kommer att hålla bloggtråden öppen från "undersidan"

/egon

2012-03-24 @ 20:24:35
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lena & Jan

P t om "ogjort" vi blev under övervintringen peppade av LED tekniken, läs Freedom travel, har jobbat/svettats i en vecka nu med att "piffa up" barskåpet i bokhyllan hemma. Amatörsfixet var som sagt ej helt ljust för oss som levt längsta tiden bland "varma glödlampor". Hela huset genomgår f n en ombytning av ljuskällor. Möt ni ert ljus i Australien o ha kul med massor av nya intryck!

2012-03-25 @ 17:59:18
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: Kors och Tvärs

Låter som en fantastisk resa! Behöver nog inte skriva att ni ska njuta och ha det härligt - för det verkar vara nåt ni är riktigt bra på ;)

2012-03-29 @ 07:26:01
URL: http://husbilkorsotvars.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0