Diverse pinsamheter!



Att ge dricks till servitören sedan man intagit en måltid på restaurang har ju vissa incitament som går att jämföra med prostitution, detta då man ju betalar för en relation med den som serverar.
Själv tillhör jag den kategorin av gäster som måste räknas till ”de fattiga” på den typen av betalda relationer.

Krögaren Carl Jan Granqvist sa vid något tillfälle att beteendet liknar ”att stoppa sedlar i behån på en bibliotekarie”. Som servitör säger sig Carl Jan ha upplevt beteendet som pinsamt. ”Man utför ju bara sitt jobb” tilläggen han.
Dessutom, åtminstone i Sverige så ingår ju den avgiften i notan och kallas då serveringsavgift.

Ett annat beteende som undertecknad är måttligt imponerad av den kategorin charterturister som applåderar då piloten landat enligt den överenskommelse som står på biljetten, även om det nu var så att resenärerna var övertygade om att få möta sin skapare i samband med landningen så känns beteendet onekligen lite pinsamt.

Däremot har undertecknad vid något udda tillfälle dristat sig till att göra korstecken så där ”lite i smyg” inför landning, men den gången har piloten varit extremt lågavlönad vodkadoftande ryss och den Uzbekiska landningsbanan i det skicket att den skulle upplevts som plågsam även för en Citroenfjädring.

Var rädda om varann
/egon





 


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

Ligger mkt i det du skriver! Nu får Reinfeldt chansen att införa bl a odrickset ;-) i resten av EU oxå, han fick ju nu äntligen oppositionens medgivande att lägga näsan i blöt vid vissa möten i EU pakten ;-)

2012-01-31 @ 10:07:16
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0