Långa kast i mäklarbranschen!


Från mäklarhåll har under senare år framkommit att man tillhandahåller stenkastare som går att konvertera till spjutkastare inför kommande olympiska spel...
Det är i.a.f den slutsatsen man kan dra då man läser mäklarfirmornas annonser som i många stycken har lite rödluvan och vargen över presentationen av de olika objekten. Någon större förkovran i vikten av att presentera sanningar kan man knappast uppvisa.

”Stenkast” är en beskrivning som numera används synnerligen flitigt i annonseringen. Så låt oss då titta närmare på detta stenkast.
Ett normalt spjutkast av en elitidrottsman ligger på runt 100 meter och bör väl vara en god måttstock, eller hur?

Hur som helst så har det nu gjorts en utredning i grannlandet Norge som kan visa att mäklarfirmorna idag har från att under 2010 ”kastat” 159 meter idag ökat till ett snitt på hela 259 meter. Den som ”kastade” längst var en fastighetsmäklare i Nyborg som nådde hela 943 meter…
Denne framhåller dock att han är försiktigare idag...

Hemma i obygden använder vi ”lappkast”, detta betyder att man gör en helomvändning i skidspåret ”på stället”, detta utan att göra skidavtryck vid sidan av, något som många mäklare knappast skulle klara utan att spåra ur…

I skrivandets stund då klockan tickar mot 0730 så uppvisar den spanska metropolen Crevillente +11 grader vilket vi upplever som näst intill godtagbart, detta efter att ha fått information om snöfall i betydligt sydligare metropoler.
Dagen kommer trots det "kalldrag" som överfallit stora delar av Sydeuropa att bjuda på ca 17 grader och ytterligare några till i solen. 

Nu ska jag framföra ett frukostförslag till favorithustrun.

Akta er för oseriösa mäklare och var rädda om varann
/egon




Kommentarer
Postat av: Lars A

Nästgårds kan i sydliga delar av landet var på andra sidan staketet, norr ut kan vara många kilo-meter, kanske mil ! Vad sägs om "på nio rökars håll" som väl också är ett avståndsmått, Kanske två vargtjut kan ange något avstånd också. Ursäktar inte mäklare, men visst finns det en del oprecisa avståndsmått som man svänger sig med.

2012-02-07 @ 21:16:00
Postat av: egon

Du har så rätt Lars. Skillnaden ligger nog mest i att vi inte försöker vilseleda en husköpare.

/egon

2012-02-08 @ 06:35:45
URL: http://gobde. blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0