Dags för lax!



Vi har ett ”supermercado” här i Vinaros som heter Hiper Simply, en alldeles suverän spansk dagligvaruhandel.
Där finns en manuell fiskdisk där man försäljer det mesta som har vistats i vatten. Det säljs fula varelser, skimrande varelser, långa varelser, svåruttalade varelser, beniga varelser, små varelser, storögda varelser och mångarmade varelser med sugkoppar och hyfsad räckvidd.

Avsikten var att pröva på en ny variant av Medelhavets simkunniga läckerheter. Vi hade under några dagar sneglat på en ”varelse” som förmodligen simmat på stort djup nära botten, den slutsatsen har jag dragit av att dess ögon är stora och oskyldiga som en statsministers…


Men innan vi i ambivalensen framför fiskdisken hade blivit till allmänt åtlöje klev vi en meter i sidled och valde ut en betydligt mera bekant firre, en silverglänsande 4-kilos lax från nabolandet Norge. Norsk lax flygs till Spanien och säljs för det facila priset av 45 svenska kronor kilot. Om man vill får man dessutom laxen dissekerad och filead för samma pris.
Undertecknad valde dock att bedriva hemmaslakt, kanske mest för att höja graden av oavlönat utlandsarbete och hålla knivarna i trim... 
Laxen smakade helt underbart, den slutsatsen kunde vi dra efter att ha tillrett en ”tvåpersoners” fisksoppa på avskrädet.
Ett glas välkylt vitt slank villigt ner tillsammans med den kulinariska anrättningen…
På fisksoppa blir man inte så där ”övermätt” som man kan bli av en mastig kötträtt… tycker vi.
Till dagens lunch blir det några skivor gravad lax på valnötsbröd.

Favorithustrun befinner sig fortfarande i John Blunds rike när uret går mot 0600.
Själv ska jag starta upp webbradion och lyssna på första nyhetssändningen från SR innan det är dags för programmet Da Capo med Anders Eldeman, minnen och melodier som påminner om att man har "åldern inne".

Solen står om några timmar högt över stenhusen i Vinaros och det är tid för dagens straffrunda.

Ät fisk och var rädda om varann
/egon




Kommentarer
Postat av: Lars A

Som tidigare meddelats så blev det även här mat från det våta elementet, gambas pill pill. Där fanns inga stadsministerögon, liknade mera Mats Odells. Blev också lite Eldeman, sen "Ring så spelar vi" Straffrundan går till Algarobo och hoppet om en kopp kaffe !

2012-02-18 @ 08:43:14
Postat av: egon

Våra straffrundor går numera i "nada cafe con leche" stil. Däremot kan det hända att vi ventilerar någon aktuell in-eller-utrikespolitisk fadäs, dessa hör ju som bekant inte till de s.k "bristförekomsterna".

/egon

2012-02-18 @ 09:25:15
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lena & Jan

Dreglande o intressant läsande om Medelhavs-firrarna, väljer vi att äta Norsk lax idag, men först en bergstur för att inte missa mandelträds-blomningen! Ha det gott ni båda!

2012-02-18 @ 09:42:31
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: Yvonne och Christer

Ikväll åt vi stekt lax med romsås och det var gott som vanligt. I förrgår åt vi också lax fast gravad. Vi hittade en paket med spillbitar för 35:- kilot, det ni.

2012-02-20 @ 23:25:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0