Äkta svenska kanelbullar!



En ny dag har grytt i Dee Why på världens största ö, tillika värdens minsta kontinent.

Jag som normalt är uppe först för att välkommna övriga familjemedlemmar sov denna morgon när uret visade 0600 och familjens ekonomiska stöttepelare var klara för att åka till jobbet. 
Jag skyller detta på att jag under nattens tysta timmar har idkat en lika ovälkommet som plågsamt hostande i  timslånga intervaller. (hemma i obygden kallar vi åkomman för "javla hostan")
När så den onödiga slängen av okänt halsvirus som varit synnerligen efterhängset under en tid nu börjat ebba ut så kommer rethostan som en högst onödig eftersläng.
Allt tyder på att denna åkomma endast angriper personer av manskön då det endast är undertecknad och Saras make Dwayne som drabbats. 

Jag använder termen "nattens tysta timmar" som nog inte kan vara mer fel denna natt, om inte jag har kraxat på så har ett ihållande skyfall brakat in på verandan.
Rapporter talar om lokala översvämmningar i området.

Nåväl, nu är man "upphostad" och redo inför dagen...

Regnet har upphört, solen skiner och vi har +24 i skuggan.
Verandadörren står öppen och vi akompanjeras av det Australienska fågellivet.

Favorithustrun som brukar "dega" någon extratimma varje morgon är redan igång med ett bullbak, avsikten är att det ska bli äkta svenska kanelbullar att avnjutas för samtliga som inte har diabetes som hon så vänligt påpekar.
"Så vaknade man och så var den dagen förstörd" som en känd ståuppare sa...
Okej, kanske inte helt då...

Historien bakom ortnamnet DEE WHY lär komma från att en lantmätare för ett par hundra år sedan kämpade med en karta över området då han plötsligt avled, på kartskissen hade han ett antal stora D nedtecknade. Ingen kunde förstå innebörden och frågan var "D why". Därav namnet DEE WHY.

En annan historia som kan tarva en förklaring är varför Canberra med sina 300000 invånare blev huvudstad och inte de betydligt större städerna Sidney (3,5 milj) eller Melburne (2,5 milj). Det berättas att det rådde osämja om vilken som skulle räknas som Australiens huvudstad, man kunde inte enas och beslutade då att uppföra en stad mitt emellan dessa, det blev Canberra.

Favorithustrun kollar plåten i ugnen och nu lär jag visst ska få smaka i alla fall...

Var rädda om varann
/egon




Kommentarer
Postat av: Lena med bena

Endast Sverige svenska bullar har!

2012-04-19 @ 10:15:15
Postat av: egon

Du är modig du som vågar dig på sådana grova natinalistiska yttringar,men om du visste vad som går att skapa på denna kontinent så skulle du bli förvånad.

/egon

2012-04-19 @ 11:03:07
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: 3M

Fel om hostan. Vi kvinnor kan också drabbas, har en förfärlig rethosta, men skall man vara positiv, så är det kanske slutfasen av förkylningen. Ett sista försök att ta bort slem och elände, sägs det. Ni verkar ändå ha det härligt och skulle gärna vara med på ett litet hörn. Vad glada gästerna kall bli att få svenska bullr. En kan man ta utan risk även med diabetesen. Ta en promenad efteråt, bara. Ha det fortsatt gott. 3 M

2012-04-19 @ 12:39:00
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: Yvonne.A

Färska hembakade bullar............ingen kan motstå

och visst är den svenska varianten oslagbar.

Hälsa bagerskan!

2012-04-19 @ 19:17:55
Postat av: Lena & Jan

Kan riktigt känna doften av Lailas nybakade kanelbullar. Dom hade vi hellre smäkt i oss idag än den micrade sjukhusföda vi bjöds på i Trelleborg då Jan o jag var på hans besök för operationsbedömning. Fick godkänt o höftkulesågning ska ske den 4 maj ;-)

2012-04-19 @ 21:49:57
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: Maud

På Tjörn kunde man inte enas om var högstadieskolan skulle byggas. Skärhamn eller Rönnäng? Det blev mittemellan,i Bleket,så alla barn måste ha skolskjuts.Så kan det gå.Är är detriktigt "skitväder" så njut medan ni kan,med eller utan kanelbullar.

Maud

2012-04-20 @ 16:06:53
Postat av: Lars.A

Bullbak !

Har just en plåt inne i ugnen med LCHF-muffins, att

äta för alla........lite extra mycket smör och fet ost och det närmar sig kanelbullar !!

2012-04-20 @ 16:22:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0