Det blåste smådj....r i Katoomba!



Igår var det "The Anzac day" här i Australien.
Jag vet inte om det finns någon svensk översättning som är passande men skulle nog gå att påstå att det var krigsveteranernas dag.
Det är en stor dag här, en dag då man försöker dra sig till minnes allt helvete som krigsivrare kan framkalla med sina måttligt skarpa hjärnor.
Under dagen såg jag flertalet åldringar som hade en del slagsida p.g.a de utmärkelser de dekorerats med och som dessa säkerligen även hade gjort sig förtjänta av ute på slagfälten.
Att bara ha turen att få återvända hem i ena eller andra skicket borde ju vara nog för medalj.

Dagens agenda var en långtur upp till Katoomba som är ett mindre samhälle uppe i Blue Montains. Där skulle vi äta en god bit mat och titta på de tre systrarna.
"The three sisters" är en unik formation som tidens tand har skapat.
Systrarna var nog helt ok, men vädret var ...kallt och storm, +11 grader och ett par hundra sekundmeter... nästan.
Jag lekte faktiskt med tanken att det kunde vara någon avdankad och förmodligen avliden krigshetsare som beställt vädret...
Jag var bara klädd i T-shirt och vindjacka och fick frysa som en kinesisk nakenhund, och detta utspelade sig i det tropiska Australien.
Nåväl, bergen var fina och maten var god, men jag frös ohyggligt.


Idag har vi straffats med ca 11 kilometer till fots längs stranden mot norr.
I morgon kör vi upp till husbåten för några dagars flodluft.
Då vi återvänder från husbåten och Hawkesbury River är vi framme på sista veckan "down under". På lördag startar vi hemresan.
Det känns lite "gruvsamt" att avskedet är så nära...

Var rädda om varann
/egon





Kommentarer
Postat av: 3M

Så är det, man vänjer sig fort vid värme och vackert väder! Man vänjer sig omså lätt vid att upptäcka och uppleva nya saker. Det är ju då man njuter och får glädje av resan. Ni har ju dessutom fått uppleva extra med bröllop och familjeumgänge. Det är ju riktigt rikt liv. Förstår att det skall bli jobbigt att åka därifrån, men du har ju alla underbara minnen. Res försiktigt. 3M

2012-04-26 @ 16:50:41
URL: http://www.seniorerspekulerar.se
Postat av: Lena & Jan

Ni gottar er verkligen i utflykter, härligt att fylla på upplevelse kontot! Vädret hos er liknar det Skånska, förutom blåsten. Våren här är på G på RIKTIGT. Jan har klippt gräsmattan för första ggr 2012 m m, se bloggen. Kram på er o var rädda om er!

2012-04-26 @ 17:16:24
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0