Packat och klart!



Samtidigt som ett lika onödigt som ovälkommet ihållande och kallt höstregn blöter en sedan tidigare genomsur obygd så finputsar vi på sista biten i konsten att packa en husbil.
I den förra husbilen hade vi ett något annorlunda upplägg, favorithustrun bar ut till bilen och jag bar tillbaka in… I den nya råder enkelriktat bärande, båda bär ut …

Under sommaren gjorde vi en provvägning och kom fram till att vi nu slipper åka med överlast i den nya bilen, vi får nu lasta närmare 900 kilo innan smärtgränsen är nådd. En del personer gör gällande att man i vissa fall kan godkänna upp till 150 kilos övervikt då vågarna inte alltid är så exakta.

Vissa saker har liksom lätt för att hänga fast i ”gubbminnet”, som den gången för ett par år sedan då vi var på hemväg från Spanien och vinkades in på en vågstation utanför Helsingborg och vågen visade att sedan jag tömt tankarna så var det bara att vinka adjö till en favorit ...favorithustrun.

När så den empatiske polismannen såg den familjetragedi som stod för dörren skyndade han sig att inflika, ”behåll henne”, hon kan vara bra att ha”.  Av pur glädje över att slippa bygga upp ett äktenskapligt ”mellanlager” vid vågstationen så tackade jag den vänliga polismannen med orden, ”du verkar så trevlig att jag ser gärna att du besöker oss uppe i permafrostens rike”. Han svarade omgående ”en sak ska du ha klart för dej, jag går snart i pension och när jag då åker så lär det inte bli mot norr”.
Då visste vi…

Jag hade lust att krama om människan, men avstod då jag inte viste hur detta skulle mottas, vem vill riskera att få kulhål i husbilen på en vågstation i Sydsverige…


Nåväl, det lackar mot avfärd och det mesta i förberedelseväg är avklarat. När man ska vara på resa så pass lång tid som åtta månader krävs ju viss reseplanering, det krävs ingående överläggningar med favorithustrun och även trygghet i de beslut man fattar.

Om det ihållande regnet fortsätter ytterligare ngt dygn så undrar jag hur våra vägar mår… klarar gamla vägen ett 4-tons ekipage?
Vi skriver nu Fredagmorgon den 23:e september.
Temperaturen har fallit och regnet fortsätter att vräka ner, nu snöblandat!

Var rädda om varann
/egon

 

 


Kommentarer
Postat av: Inger

Kör försiktigt!

PS, ska Siken, med turbanen följa???DS

2011-09-23 @ 13:24:58
URL: http://ingersord.blogspot.com
Postat av: mats i träsket

Jo nu är det väder. Vad gäller älgjakt börjar " agnarna skiljas från vetet" nu. Tror jag börjar tillhöra agnarna snart. Snöblandat, huga!! Vi får ge älgjakten en helg till nu innan rast vila. I helgen måste det börja smälla stolpe in!! Skulle bra gärna ta en vecka i värme och sol NU.

2011-09-23 @ 14:57:59
Postat av: egon

Hon med "turbanen" måste ju få följa om inte marktjänsten ska bli lidande.

2011-09-23 @ 18:37:03
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: egon

Det mesta har blitt "stolpe ut" för oss, tyvärr.

Men fort kan det komma till en ändring

/egon

2011-09-23 @ 18:40:34
Postat av: Kors och Tvärs

Hej. Vad kul att ha hittat hit! Förstår verkligen att ni letar er söderut. Ni har väl 9 månaders vinter och 3 månaders sämre skidföre...Ska bli spännande att följa er resa till södern. Du får jättegärna lägga en länk på din sida till våran blogg //Anette

2011-09-23 @ 20:17:29
URL: http://fajersson.blogspot.com
Postat av: Yvonne A

Lycka till säger vi!

Passar det, är vi hemma till den 5 okt.

Kör försiktigt och se upp med ALLT!

2011-09-25 @ 10:30:20
Postat av: Maud o Gullmar

Kör försiktigt och ha det riktigt, riktigt skönt i värmen. Vi blir kvar här hemma till fram på nyåret. Idag har vi varit och plockat korgarna fulla med rödgul-trumpetsvamp. Det skall bli gott!

2011-09-26 @ 16:59:04
Postat av: egon

Till Maud o Gullmar/

Vi ska hålla ställningarna tills dess vi kan ses igen, vi hoppas att detta blir snart...

/egon m favotithustru

2011-09-26 @ 17:22:20
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Yvonne & Christer

Vi vill gärna också ha besök innan ni släpper kontakt med oss i Svedala. Vi flyger inte förrän 9:e oktober mot varmare nejder vilket vi förstås också ser fram emot

2011-09-26 @ 21:20:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0