Råttinvasion i norr!


Intelligenta är dom...

I Kina betecknas råttor som kvicktänkta, sociala, känslomässigt intelligenta och ytterst sällskapliga.
En sak kan ja så här på en gång verifiera, de är synnerligen sällskapliga de små liven. De är som Israels barn, många och finns överallt…
Jag har under en tid försökt att begränsa antalet genom diverse råttfällor, detta med ett ganska klent resultat. Råttgift är något vi inte vill använda då många andra individer som har råttan som stapelföda kommer att gå en säker död till mötes.
Nåväl råttliken har blivit många men förökningstakten är av den arten att man knappast kan hålla jämna steg. Det påstås att ett par råttor blir 800 individer på ett år.

Kineserna har ju något som heter ”råttans år”, och kineser om några vet ju hur man gör för att bli många.

I gårkväll hade jag efter att under någon timma via köksfönstret studerat ett ovanligt modigt exemplar beslutat att ta ett jaktpass på verandan.  Efter några minuter hade jag med 22,an nedlagt ett synnerligen ”vackert” exemplar av råttsläktet. Av omfånget att döma så skulle den råtthonan inom kort ordna tillökning i familjen.
Kan det vara det man brukar kalla ”skott i råttan”, eller?

Nu väntar vi på att antalet individer ska nå den nivå då man börjar självsaneras vilket alltid sker efter en dramatisk ökning i råttpopulationen. Men tills vidare så kan de individer som har råttor som stapelföda äta sig feta.
Smaklig måltid säger jag bara!

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

'skott i äggalådan' säger Jan. Men du kanske kommer i 'råttpäls' till vintern?

2011-05-27 @ 11:00:46
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: egon

Under dagen har råttstammen minskat med sex individer, vid en koll av råttfällan så hade två rått-rackare stoppat dit huvet samtidigt. Det heter väl dublé!

/egon

2011-05-28 @ 20:28:47
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0