Tankar från Örkeljunga!


Efter 6 månader har vi landat på svensk mark, svenska pengar, svenska språket, svensk trafikrytm, svenska priser, svenskar som inte kan svenska, svensk småaktighet, ja ni vet… men det känns ganska bra trots allt.

Tidigt i morse gjorde vi ett nedslag hos ”Kalle” i Burg/Tyskland. Man måste ju bunkra sommarens viner… Visste ni att man öppnar butiken 0500 på vardagar och 0300 på helger.
Jag säger bara stackars Systembolaget… tre gånger tre liter (boxar Torrero Spanish red Wine) 40 sek/box. Även ”småproducenterna” i norrlands inland bör nu ha uppenbara problem med priskonkurrensen.
Det låter nog som om vi bara dricker, men se där har ni fel, vi kör även husbil…

I eftermiddag körde vi in hos Bengt I Örkeljunga( ”ett husbilsmekka”) och kopplade upp oss på en elstolpe. Nu ser vi några sekunder på tv, n och några på datorskärmen, ganska så avkopplande

Strax ska vi tillreda en ”gordon blö”, kolla nyheter och heja på ett hockeylag från norr. I morgon kör vi vidare till Grebo i Östergötland.

Förresten, hur var det nu han sa, han Obama… ”under min tid som USA, s president så kommer inga krigshandlingar att stå på agendan”…
Det är tydligen aldrig för sent att ångra sig…

Och varför är det så viktigt att Egyptens befolkning måste få rösta om en grundlagsändring när svenska folket inte fick rösta om nya grundlagen…

Var rädda om varann
/egon

 


Kommentarer
Postat av: Anette

Redan i Sverige? Hur länge blir ni i södra delarna? Gick det att ordna tv till Gobde? Så vi slipper ställa om paranoian:)

2011-03-23 @ 11:43:13
Postat av: Anette

Parabolen ska det vara, hi hi

2011-03-23 @ 11:44:51
Postat av: Lasse o Inger hemma i Fränninge

Vi missade er med ett par timmar! Stog på ställplatsen på torget i Burg i går natt.

2011-03-23 @ 17:26:21
Postat av: Yvonne & Christer

Skönt att vara hemma igen? Snart får ni väl nya bilen?

2011-03-26 @ 11:53:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0