Värmen har nått Lappland!

 

Det är sommar i norr, åtminstone försommar med råge.
Termometern visar i skrivandets stund +26 grader och vi håller ytterdörren stängd för att inte släppa in värmen.

 
Potatisen är synlig ovan jord. Rekordtidigt! Men vi satte den i jord den 27,e maj och det är ca två veckor tidigare än normalt.. En sen vår så kan vi ha en del snöfläckar kvar vid den tiden.



Under gårdagen besökte vi Storforsen tillsammans med favorithustruns finska systrar för att förevisa Europas största obundna fors med en fallhöjd på 82 meter, mäktig sak på min ära!
I en bergsskreva nära forsen fanns en kall fjolårsrest, en isbildning som solens strålar inte kommit åt att omvandla till vatten. Gissningsvis så var detta den sista resten av fjolårssnön på denna breddgrad.

Om man kan säga något negativt om denna fina plats så skulle det möjligen vara att när våra finska vänner skulle betala diverse souvenirer som inhandlades så visade det sig att man inte tog kort i någon form, endast kontanter… Nåväl, som tur var bar jag omkring på valutareserven så det hela löste sig. Som plåster på såren så bjöds vi på var sin glass.
På hemvägen tog vi en något annorlunda väg, något av ett misstag kan man säga då det skulle visa sig att den vägen var en korsning av nybruten, ombruten eller möjligen obruten…  

Det har stormat och ”trombat” alldeles förfärligt under ett par dygn. Inga förvarningar utan fullt ös från noll, de flesta blev nog tagna på sängen. Nedfallna träd gjorde oss strömlösa i 24 timmar. Jag var tvungen att rycka ut med motorsågen och fälla två tallar som hotade husbilen. Det är inte ofta man tecknar så snabba avverkningskontrakt…

Ytterligare en sak att överföra till upplevelsekontot.

Var rädda om varann
/egon


Kommentarer
Postat av: Lena & Jan

"En bra karl reder sig själv" eller som vi säger i Skåne "en bra sås reder sig själv". Tur att du hade blicke högt o såg furornas förehavande ;-)

2011-06-08 @ 14:59:45
URL: http://rullandeteamet.blogspot.com
Postat av: egon

Gissa om det var en av norra Sveriges snabbaste husbilsnyckelhämtning...

Om inte så var det nya rekord på kortdistans i Östra Gobde.

/egon

2011-06-08 @ 16:39:58
URL: http://gobde.blogg.se/
Postat av: Lennart Ekelund

Ni är "värda" alla plusgrader ni kan få ! Lycka till med "ryssvärmen".Släng långkalsongerna o ta ett dopp med hustrun- Snart är vargavintern här(där) i gen !



22mm regn i Skällebtorp i natt.Det gör gått på grönkålen ! /Hälsningar från Katarina o Lennart

2011-06-09 @ 08:23:17
Postat av: egon

Det känns obekvämt att inte ha långkallingar.

Den s.k självbevarelsedriften har gjort att jag tills vidare har hängt dom över en stolsrygg inom greppavstånd, utifall att... Dagen "hotar" en temperatur som passerar +25 grader.

/egon

2011-06-09 @ 09:46:20
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0