Pingstafton!

 

Det brukar ju betyda festligheter, tjo och tjim och klackarna i taket.

Riktigt fullt så festligt blev det nu inte då vi här i Östra Gobde gick ”man ur huse” för att förlusta oss.
Jag tror nu inte att detta berodde på att vi blev så få som tog stigen ner mot sjön för att avnjuta den ”festlighet” som vår herres underbara natur inbjuder till en kväll som denna.
Och det eventuella blodvite som stundom kan uppstå då det ”firas” framkallade vi genom att ibland lappa till någon blodfylld norrlandsmygga i ”mjölkpallsstorlek”.

Kvällen var bland de mest fulländade som vi någonsin kan erbjudas här i Östra Gobde, en temperatur över 25 plusgrader, midnattssol, naturens skönhet, en tystnad som bara bryts då storlommens klagande läte hörs utifrån sjön.
En synnerligen bra Pingstafton tyckte samtliga, vilket betyder att både undertecknad och favorithustru var av samma åsikt… och så är det ju nu inte alltid…

Var rädda om varann
/egon




Kommentarer
Postat av: Lennart Ekelund

"Behåll ögonblicket på näthinnan" var det någon som sa . I bland liksom "stämmer allt"...underbara bilder !



Hälsningar från Katarina o Lennart i Skällentorp

2011-06-12 @ 08:19:53
Postat av: Inger Hammar

Midnattssol är fantastisk. När vi körde i Norrland för några år sedan fascinerades jag av ljuset. Vi satt ute sent och läste vid en Norsk fjord. Mäktigt.

2011-06-12 @ 12:33:01
Postat av: egon

Även om kvällarna i norr inte alltid är så varma så brukar de flesta hålla uppe kroppstemperaturen gm att med stor inlevelse jaga de påflugna, välväxta, inande, blodsugande "mjölkpallarna".

/egon

2011-06-12 @ 14:21:05
URL: http://gobde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0